Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: „1989-ben jogfosztott, perifériára szorult zenerajongók tízezreinek létezését ismerték el a Grammy szervezői”

0130metlangA Metallica nem nagyon tud olyat csinálni, ami ne osztaná meg végletesen a közönséget. Nem volt ez másképp a zenekar múlt vasárnapi Grammy-gálás fellépésével sem, ahol a neves kínai zongoristával, Lang Langgel adták elő a One-t. A banda mindenesetre elégedett a kis performansszal.

„Lang Lang roppant tehetséges, dinamikus zenész, aki mindenbe beleteszi magát”, mondta a közös zenélésről Lars Ulrich az Artisannak. „Amikor játszik, tele van energiával, rendelkezik egy nagyon komoly showmani vénával, illetve kisugárzással, amely lejön a színpadról, és egyenesen az emberek szívébe, lelkébe talál. Szóval szeretném azt gondolni, hogy ez egy jó együttműködés volt…” A csapat tagjai utólag egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak a zongorás One-ról, de mint kiderült, a közös fellépés ötlete ezúttal nem a zenekartól származott: mint Robert Trujillo a gála után egy interjúban elmondta, az ötletgazda a Metallica egyik menedzsere volt, aki régóta szerette volna összehozni a bandát Lang Langgel.

A dobos a Rolling Stone-nak felidézte a Metallica elhíresült 1989-es Grammy-debütjét is, amikor először bukkantak fel a gálán, a díjat azonban a veterán Jethro Tull happolta el előlük. „Esélyt kaptunk rá, hogy egy olyan össznemzeti tévéshowban kapjunk öt és fél perc játékidőt, mint a Grammy-gála. Ez 1989-ben hatalmas, hatalmas, hatalmas dolognak számított. Úgy is mondhatjuk, hogy ezzel tulajdonképpen jogfosztott, perifériára szorult zenerajongók tízezreinek létezését ismerték el a szervezők. Nem akarom emiatt most magunkat vállon veregetni, de tény: a Grammynél akkor mondták ki először, hogy igen, vannak a rádiós, MTV-s zenéknél sötétebb, szélsőségesebb muzsikák is. Szóval ez volt azon a napon az igazi győzelem. Az már jóval elbaszottabb módon sült el, hogy a lemeztársaságunk tízezer plakátot nyomtatott ki, hogy utólag kirakják a lemezboltokba a felirattal, amely szerint az …And Justice For All Grammyt nyert. Mi meg azt mondtuk: miért nem takarják el a Grammy Award Winner feliratot egy Grammy Award Loser matricával? Már attól is megőrültünk, hogy meghívtak minket, hogy felléphettünk. Aztán egy vagy két évvel később megint meghívtak, és akkor már a díjat is megkaptuk. Meg utána még egy párat. Szám szerint már nem is tudom pontosan, mennyit… Szóval működött a dolog. Örülök, hogy mi voltunk az elsők, akik bekopogtathattak azon a kibaszott ajtón.”

A vörös szőnyegen természetesen az új lemezről is megkérdezték a zenekart. Lars egyelőre még nem akart részleteket mondani, azt viszont leszögezte: az album idén már biztosan nem jelenik meg, mindenképpen 2015-ös kiadásban gondolkodnak.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 Sárvári Gábor 2014-02-05 21:03
A By Request koncertek helyszíneinek listáján, a Helsinki-i dátumnál benne van az első 17-ben a The Frayed Ends of Sanity! Naa?!
Idézet
 
 
+2 #2 Sárvári Gábor 2014-02-02 21:27
James Hetfield egy nagyon penge ritmusgitáros, és Robert Trujillo méltó párja basszusgitáron! Lang Lang meg emberfeletti képességekkel rendelkezik! Ez így egy klassz produkció!
Idézet
 
 
+2 #1 a.75 2014-02-02 10:33
Lars rajongói kérdésekre válaszol:
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1wl9ic/hey_its_lars_from_metallica_ama/
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.