Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metalfest 2012: egyre impozánsabb a fellépők listája

Jellemző a szerencsénkre, hogy amint Magyarország kikerült a szórásból, a 2012-es Metalfestek felállása is erősebbé vált, mint valaha: bekerült a bulik felállásába a Megadeth, a Fear Factory és a Triptykon, illetve egy komplett kis doom/stoner galeri is a Kyuss Lives!-szel, a Grand Magusszal és társaikkal.

Egyre komolyabb az idei Metalfestek összeállítása: a Kreator, a Blind Guardian, a W.A.S.P., a Hypocrisy vagy a Death Angel érintettségéről eddig is tudtunk – nem is beszélve a számtalan kisebb bandáról –, nemrég azonban további nevekkel bővült a fesztiválok névsora. A felálláshoz egyik headlinerként csatlakozott Megadethnek például a Metalfestek lesznek az egyedüli európai fesztiválfellépései idén nyáron, de a Tom G. Warrior fémjelezte Triptykon sem éppen gyakori vendég a hasonló eseményeken. Szintén fellép a koncerteken a Fear Factory, akik jó eséllyel ki is hozzák The Industrialist című új lemezüket, mire eljutunk a fesztiválokig.

Külön érdekesség, hogy az inkább tradicionálisra szabott Metalfest idén doom/stoner csomaggal is bővül: a búgós-szívós muzsikákat a májusban Magyarországon is fellépő Kyuss Lives!, a Grand Magus, a Graveyard, az Orange Goblin, a Witchcraft és a Sleeping Karma képviselik majd. A további fellépőket illetően jó tudni, hogy a W.A.S.P. különleges, a banda fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő bulikkal nyomul majd a fesztiválokon, a Death Angel pedig teljes egészében eljátssza majd klasszikus első nagylemezét, az 1987-es The Ultra-Violence-et.

A Metalfestek felállása természetesen országonként változik, nem lesz mindenki mindenhol, vagyis a pontos leosztásokért érdemes feltúrni a hivatalos honlapokat. A hozzánk legközelebbi osztrák Metalfestet május 31. és június 2. között rendezik meg Miningben, a horvát rendezvény pedig Zadarban lesz június 3-5. között.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 Zoli 2012-01-28 19:35
nembaj. legalább már nemkell gondolkodni rajta hogy menjünk e vagy se :) jövőre a rockmaratonnak is kampec. jólvan az :) halad ez.
Idézet
 
 
+2 #3 zoli 2012-01-27 19:24
Sajnálom, hogy nem jött össze a metalfest. Csak a tryptikon miatt megérte volna...
Idézet
 
 
+3 #2 M 2012-01-27 19:12
Már annak is örülni lehet, h 2x volt nálunk is. Ez is haladás. Az már más kérdés mennyire jó, ha olyat hoznak el, aki amúgyis játszik errefelé sokat. Legalábbis a tavalyi feszt nagyrészt ilyenekből állt. Mondjuk ezen felül is szomorú, h nem tudtuk tovább rendezni.
Idézet
 
 
+2 #1 Zoli 2012-01-27 17:49
:) és persze most kellett törölni magyarországot az állomások közül. ez valahogy olyan tipikus vagy jellemző ide :D mondjuk aki normális az nem is jön ide :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.