Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mercyful Fate: valami biztosan lesz, csak még mindig nem tudni, mikor

0731mfÚgy tűnik, előbb-utóbb végre tényleg lesz valami a Mercyful Fate újonnani aktivizálódásából. King Diamond egy friss interjúban abszolút pozitívan reagált az ezt firtató kérdésre, a Metal Blade kiadó vezetője, Brian Slagel pedig egyenesen azt mondta: ő maga tesz majd annak érdekében, hogy végre történjen valami a csapattal.

„Mindig van esély”, felelte King Eddie Trunk kérdésére, amelyben a neves rádiós azt firtatta, van-e esély a jövőben bármiféle aktivitásra a Mercyful Fate háza táján. „Abszolút van esély. Imádom a Mercyful Fate-et, ehhez nem is férhet kétség, de a King Diamond zenekar jelenti számomra az elsődleges prioritást. Ebben megvan mindaz a színpadi jelleg és zenei változatosság, ami fontos nekem. És amikor színpadi jellegről beszélek, az a zenére is vonatkozik, hiszen folyamatosan vonjuk be a zenébe a különböző hangszereket: amikor történeteket mesélsz el, ott a zenei részeknek is ezekhez kell igazodniuk. A Mercy ennél egyenesebb vonalú, noha még így is nagyon progresszív. Ma is sokat beszélek Hank Shermannel, és néha Michael Dennerrel is. Timi G. Hansennel nem annyira gyakran, de amikor elkezdünk majd próbálni itt Dániában, bizonyára vele is találkozom majd. Amikor két éve Dániában próbáltunk, akkor is meglátogatott minket a lányával. Szóval látom a srácokat, mert mindig felbukkannak, ha játszunk.”

Mivel King a fentiekben nem adott egyértelmű választ Trunknak, az interjú során az énekes kiadója, Brian Slagel, a Metal Blade főnöke is közbeszólt: „King, csak hogy tudd, tenni fogok róla, hogy történjen valami a Mercyful Fate környékén. És ezt most nem a kiadó, hanem a rajongók nézőpontjából mondom. Lesznek Mercyful Fate-turnék, meg egyéb történések is. Jó, nem turnék, de jövőbeli koncertek. Teszek róla, hogy összejöjjön a dolog.”

A legendás dán heavy metal banda 2000 óta inaktív, csupán 2008-ban jöttek össze egy rövid időre, amikor két klasszikus dalt újravettek a Guitar Hero: Metallica videojáték kedvéért, majd 2011 végén, a Metallica harmincéves jubileumi bulisorozata alkalmából álltak színpadon együtt. A Mercyful Fate ugyanakkor sosem oszlott fel. „Miután újból felvettük az Evilt és a Curse Of The Pharaohs-t, valóban szó esett róla, hogy valamikor sort kellene keríteni a banda összehozatalára. Biztos vagyok benne, hogy a dolog meg is történik majd, ha mindannyiunk számára megfelelő az időzítés”, mondta a Shock!-nak adott, pár évvel ezelőtti interjújában Hank Shermann gitáros.

 

Hozzászólások 

 
#5 Biró Aurél 2014-08-04 11:57
Először a korai demokat adják ki, benne a Brats néven ismertet.
Idézet
 
 
+2 #4 Khold 2014-07-31 14:48
Hm, egy új album mondjuk a Don't Break the Oath környékéről igen jó lenne :-)
Idézet
 
 
+3 #3 Wendiii 2014-07-31 13:51
A nap híre! :)
Ne legyünk telhetetlenek, de az lenne az abszolút csúcs, ha a Diamond-Shermann-Denner-Hansen-(na jó) Holme felállás adna ki valamit. De nagy duzzogva elfogadom a Diamond-Shermann-Wead-D'Angelo-Holme felállást is. :D
Idézet
 
 
+2 #2 JigsawJohnny 2014-07-31 13:18
Jó lenne, biza! :)
Idézet
 
 
+3 #1 Biró Aurél 2014-07-31 12:13
Nagyon várom!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.