Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mennyi hatalmas nóta, és micsoda hangzás” – Jon Lordot gyászolja a rockvilág

A hard rock és heavy metal billentyűjáték atyját, a hétfőn elhunyt Jon Lordot gyászolja a rockvilág. Az egykori Deep Purple billentyűsről már a halálhír nyilvánosságra hozatala utáni órákban is számos neves muzsikus emlékezett meg.

Ritchie Blackmore (Blackmore's Night, ex-Deep Purple, ex-Rainbow): „Jon nem szimplán nagyszerű zenész volt, hanem kedvenc vacsoratársam is. Mélyen lesújtott minket, hogy meghalt. Tudtuk, hogy beteg, de úgy hallottuk, javul az állapota, és egyre jobban érzi magát. Totális sokként ért minket a halálhíre. Jon nélkül nem létezne Deep Purple. Szívünkben és emlékeinkben örökké élni fog.”

David Coverdale (Whitesnake, ex-Deep Purple): „Nagyon boldog vagyok, hogy ismerhettem őt és dolgozhattam vele. Máris hiányzik."

Geezer Butler (Black Sabbath): „Mélyen lesújtott Jon halálhíre, és hogy elvesztette csatáját a rák démonával. Generációm nagy muzsikusai közé tartozott. Tony Iommi a közelmúltban dolgozott vele együtt, és mesélt róla, mennyire szeretetreméltó fickó volt. Párszor én is találkoztam Jonnal, de sosem adatott meg a lehetőség, hogy együtt zenéljünk. Áldja meg az Isten!"

Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, ex-Deep Purple): „Mélyen elszomorít Jon Lord távozása. Büszke és lekötelezett vagyok, hogy személyesen és szakmailag is ismerhettem őt, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy különleges időket tölthettem vele. Igaz és tehetséges művész volt, a zeneipar úriembere, aki nagyon fog hiányozni."

Graham Bonnet (ex-Rainbow): „Hatalmas megrázkódtatás és mély bánat volt szembesülni kedves barátom és egy nagyszerű zenész, Jon Lord halálával. Vidámságot, nevetést, bolondozást és fényt és humort vittél mindenbe, amin dolgoztál, és megváltoztattad a rockzene arculatát egyedi hozzáállásoddal."

Slash: „A rock'n'roll szomorú napja ez: Jon Lord eltávozott közülünk. A heavy metal legnagyobb, legdögösebb, legsúlyosabb hangzásainak egyike volt az övé. Senki más nem mérhető hozzá."

Peter Baltes (Accept): „Ahogy Ronnie James Dio az ének mestere volt, úgy Jon Lord volt a Hammond orgona királya. Deep Purple-ön nőttem fel, és tényleg ő volt a legnagyobb. A rockzene nagyon szomorú napja ez."

Rudy Sarzo (Quiet Riot, ex-Whitesnake, ex-Ozzy Osbourne): „Részvétem a családnak, a rajongóknak és a barátoknak. Jon, köszönöm, hogy része voltál életem filmzenéjének."

Mike Portnoy (Adrenaline Mob, Flying Colours, ex-Dream Theater): „Nagyon szomorú vagyok Jon Lord halála miatt. A súlyos billentyűk egyik úttörője volt, és igazi úriember. Nagy megtiszteltetés, hogy 1998-ban turnézhattam vele és a Deep Purple-lel."

Tracii Guns (L.A. Guns): „El sem hiszem, hogy Jon Lord eltávozott. Az, ahogy játszott az orgonán, minden rockbanda számára utat mutatott, amelyik csak billentyűs hangszereket alkalmaz. Igazi legenda és igazi sztár volt."

Joe Bonamassa (Black Country Communion): „Mélyen elszomorított Jon Lord halálhíre. A legkedvesebb és legtehetségesebb emberek egyike volt, akikkel csak valaha is találkoztam."

Jordan Rudess (Dream Theater): „Nagyon szomorú vagyok Jon Lord halála miatt. Jon hatalmas inspirációt jelentett számomra."

Tom Morello (Rage Against The Machine): „Nyugodjon békében a nagy Jon Lord! Mennyi hatalmas, hatalmas nóta, és micsoda hangzás... Köszönök mindent!"

Damon Johnson (Thin Lizzy): „Szeretettel és tisztelettel gondolok a legendás Jon Lordra és részvétem a családjának. Hatása a kortárs zenére hosszú és örök."

Adam Wakeman (Ozzy Osbourne, Headspace): „Nagyon szomorú hírek érkeztek a hatalmas Jon Lordról. Egyik legnagyobb hatásom és bálványom volt, miközben felnőttem."

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 Equinox 2012-07-17 16:09
Örüljünk, h a zenéje velünk marad. Benne járt a korban is, rákos is volt. Megrázott, de nem mondanám h nem volt várható. Ki gyógyult fel a hasnyálmirigyrá kból?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.