Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megvalósulhat Kirk Hammett gyermekkori álma

Októberben speciális horrorkönyvvel jelentkezik a Metallica szólógitárosa, Kirk Hammett, aki gyermekkora óta fanatikusan gyűjti a műfaj minden egyes relikviáját a képregényektől kezdve a legkülönfélébb emléktárgyakig. Kirk emellett saját gyártmányú horrorjátékainak kollekcióját is a piacra dobja.

„Régi turné- és moziplakátok, régi szörnyfigurák és művészi alkotások vannak a könyvben”, magyarázta Kirk a Guitar Worldnek. „Alapvetően azok a cuccok szerepelnek benne, amiket az elmúlt harminc-akárhány évben halmoztam fel otthon. Hatalmas gyűjteményem van, és úgy gondoltam, elérkezett az ideje annak, hogy mindenkivel megosszam. Ez az én ajándékom az összes horrormániákusnak, akik épp olyanok, mint én. Hatalmas szeretettel állítottuk össze a könyvet, hiszen ez a rengeteg figura és mozi végig elkísért a gyerekkoromtól a felnőtt létbe, és ma is a helyes vágányon tartanak.”

Az októberben megjelenő keménytáblás, 228 oldalas album a Too Much Horror Business – The Kirk Hammett Collection címet viseli, és Mark Leialoha, illetve Joe Gibbs fotói mellett három alapos interjút is rejt Kirkkel. Ezeket az író Stefan Chirazi készítette Kirkkel legendás gyűjtőszenvedélyéről. Kirk emellett számos fotó mellé alapos jegyzeteket is társított az egyes cuccokról. Természetesen nem is a Metallicáról lenne szó, ha pluszban a gitáros nem indítaná el saját Kirk Von Hammett márkáját mindenféle rendelhető horror-vonatkozású aprósággal és relikviával. „Egész életemben játékokat gyűjtöttem, szóval el sem tudok képzelni vidámabb dolgot annál, mint hogy én is előálljak egy sorozatnyival. Ezekkel egyrészt a saját gyermekkori vágyálmaimat is kielégítem, másrészt az emberek maguk is gyűjthetik majd őket. Több ez, mint egy nagy ambíció kiélése – és remélem, enyém lesz majd az első!"

Ami a Metallicát illeti, a zenekar befejezte európai turnéját, így már a június 23-24-én, Atlantic Cityben megrendezendő, saját Orion Music + fesztiválra koncentrálnak. Utóbbin számos különböző stílusú zenekar lép fel, de egy Damage, Inc. nevű önálló színpadon csakis súlyos csapatok játszanak. Itt Robert Trujillo basszusgitáros egyik korábbi bandája, a Suicidal Tendencies és a Metallica régi haverjainak számító Sepultura lesznek a headlinerek, de felbukkan még a Torche, a Red Fang, a Kyng, a Landmine Marathon, a Black Tusk és a Thy Will Be Done is. A főszínpadon Hetfieldék mellett az Avenged Sevenfold képviseli majd a keményebb vonalat. A Metallica mindkét fesztiválnapon fellép majd, egyik este a fekete lemezt, másnap a Ride The Lightningot játsszák el egyvégtében.

A banda következő, hatalmas pénzeket mozgató vállalkozása az Antal Nimród által rendezendő 3D-s mozi lesz, amelynek koncertanyagát augusztus 24-én rögzítik a kanadai Vancouverben. Ezelőtt azonban augusztus elején még nyolc (!) arénakoncert vár rájuk Mexikóvárosban, ahol új, minden eddiginél nagyobb gigaszínpadjukat is bemutatják. A húszezer férőhelyes Sports Palace-ba szervezett bulik közül ötre már mind egy szálig elfogytak a jegyek.

 

Hozzászólások 

 
+1 #6 kamikaze 2012-06-25 11:24
Alapvetően egyetértek. Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a Metallica pályatársai, sőt gyakran még a náluk idősebb zenészgeneráció tagjai között is számtalan olyan van, akik lehet, hogy nem korszakalkotó lemezeket készítenek manapság, de nagyon is hallgatható cuccokat. Néhány ilyen, csak ötletszerűen különböző stílusokból: Rush, Slash, Van Halen, Europe, Megadeth, Journey, Anthrax, Accept, Kreator, Whitesnake stb. Szóval egyáltalán nem annyira öregek még Hetfield-ék, hogy a múltjukból éljenek, csak agyalni kéne nekik egy kicsit a zenén. De sajnos inkább úgy látom, hogy a könnyebb, pénzkereső utat választják. Persze lehet, hogy nekik van igazuk, és nem akarnak kockáztatni, így is lehet nagy lovét keresni. De engem ez, mint zenehallgatót egyáltalán nem érdekel.
Idézet
 
 
+3 #5 TelekiPál 2012-06-23 08:45
Azért azt tegyük hozzá, hogy nincs könnyű helyzetben a Metallica. Amikor elkezdődött a pályájuk totál más volt a piac, mint most és ennek csak egy töredéke a lemezeladás körüli mizéria.
Ma az internet felbukkanásával néhány komolyabban nézett blog is(!) képes kinyírni egy országos lemezeladást, ehhez nincs szükség a nyomtatott sajtóra sem és ehhez a jófej bloggernek még különösebben járatosnak sem kell lennie a témában. Hülyeség? Nézzétek meg a Lángoló Gitárok cikkeit, akikről süt, hogy segghülyék a rock/metál színtérhez, a gond csak az, hogy kint vannak az index.hu főoldalán, innentől minden metál lemez kötéllel a nyakán indul Magyarországon.
Pont a Death Magneticet húzták le azzal, hogy görcsös, meg erőltetett, meg hasonlók, ami szerintem qrvára nem igaz.

Ami azért szemétség, mert elég komolyan húz az a lemez, ellentétben az utolsó pár Maiden koronggal, amin mintha újra és újra az X Factort hallanám és ott azért nem habzik a szakik szája ennyire.
Most felelj meg ennek a "szaksajtónak", akik külön kéjes élezettel rúgnak bele a nagyokba, így mutatva ők mekkora ászok.
Aztán ott az az egzakt tény, hogy a zenekar tagjai már 50 évesek, szóval olyan eszméletlen korszakalkotó dolgot nem fognak már véghezvinni, így duplán örülni kéne az olyan lemezeknek, mint a Death Magnetic.

A lényeg, hogy ma zenésznek lenni eszméletlenül kemény dió lehet. Ha nem elég, hogy úgyis mindenki letorrentezi a munkádat, nagy eséllyel pár vérpisti még szarrá is aláz, mert "nehogy már tetszen az ami a másik X milliónak" és ha peched van a vérpistikék közül néhány egy-egy komolyabb nézettségű portál főszrekesztője / tulajdonosa.
Idézet
 
 
+2 #4 kamikaze 2012-06-22 13:11
Alapesetben persze semmi baj nem volna ezzel. De a 'talicska már elérte azt a szupersztár státuszt, hogy anyagilag függetlenek, így minden következmény nélkül nyugodtan megtehetnék azt, hogy olyan új zenét játszanak, amit kedvelnek, vagy ami híressé is tette őket. De ne a múltjukból éljenek. Most mondhatod erre, hogy megpróbálták a Lulu-val, de egyrészt az a saját elmondásuk szerint sem volt igazi Metallica, másrészt szerintem a régi - és talán az újabb kori - rajongóik is a keménnyebb zenei hozzáállásuk miatt kedvelték meg őket. Nem akarom azt mondani, hogy manapság már csak hakniznak, mert a bulikon azért tisztességesen oda teszik magukat, de ha minőségi új zenével jönnének elő, sokkal többre tartanám őket. A Death Magnetic iránya jó volt, azt kéne folytatni.

Valaki korábban egy hozzászólásban zseniálisan leírta ezt, aminek az volt a lényege, hogy a bandát sajnos mára maga alá gyűrte a show biznisz. Akkor is úgy gondoltam, és most sem látom másképp, hogy nagyon igaza volt!
Idézet
 
 
#3 gjon 2012-06-22 11:36
kamikaze: "Egyszerű pénzkeresés csak az egész, semmi több."
Persze, hogy pénzkeresés. A Metallica - meg minden más zenekar - egy vállalkozás, aki a zenei termékét értékesíti. Ha van egy vállalkozás, akkor abból kell megélni, hogy eladod a termékedet. Mi ezzel a baj?
Idézet
 
 
+4 #2 kamikaze 2012-06-21 12:54
Egy kicsit pótcselekvésnek tűnik a dolog, de persze ha van rá ideje, belefér. Egy jó lemezt kéne (végre) összehozni már, és nem a 20-25 éves albumok ,,lemezbemutató " turnéival nyomulni. Aki persze nem látta/láthatta őket annak idején, azoknak ez (is) jó program lehet, de újdonságértéke ezeknek a buliknak nincs, főleg Cliff Burton nélkül. Egyszerű pénzkeresés csak az egész, semmi több. Egyre igazabbnak tűnik sajnos az a megállapítás, mely szerint a Metallica a metal világ Rolling Stones-a.
Idézet
 
 
+1 #1 D.Dani 2012-06-20 20:13
Ötletesnek tartom, jómagam is rajongója vagyok a horror műfajnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.