Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megtalálta új turnébasszerét a Nightwish

0529nwJukka Koskinen lett a Nightwish új turnébasszere. A váltásra Marco Hietala év elején történt távozása miatt volt szükség.

Május 28-29-én virtuális koncerteket ad a Nightwish, amelyek egyben a nemrég távozott Marco Hietala basszer utódjának bemutatkozásaként is szolgálnak. A zenekar választása a Wintersunból ismert Jukka Koskinenre esett, aki a két streambuli után a tavaly megjelent Human. :II: Nature. komplett turnéján is játszik majd a bandával – már persze amikor végre megkezdődhet a koncertezés…

A csapat egyelőre nem kommentálta bővebben a döntést, pusztán csak üdvözölték a fedélzeten Koskinent, aki a maga részéről köszöni a megtiszteltetést. Egyelőre nem tudni, hogy lehet-e később fix tagság is a mostani beugrásból. A koncertmenü azonban garantáltan változik Hietala hiányában. „Bizonyos dalokat annyira Marcóra szabtunk, hogy nélküle szerintem soha többé nem játszhatjuk majd őket – mondta pár hete egy interjúban Tuomas Holopainen billentyűs/zenekarvezető. – Ez még nem teljesen biztos, de például a The Islander, a While Your Lips Are Still Red és főleg az Endlessness aligha adható elő Marco híján. De öt nap próba után más nótákról meg kiderült: meglepően jól működnek így is, hogy Floor és Troy megosztozik az énektémáin.”

Ha a járványhelyzet lehetővé teszi, a Nightwish idén november 30-án ismét Budapesten koncertezik. A Papp László Sportarénában a főbanda mellett az Amorphis és a Turmion Kätilöt játszik majd. Részletek itt. A zenekar diszkográfiájáról szóló szerkesztőségi összeállításunk itt olvasható.

 

Hozzászólások 

 
#1 Windir 2021-06-01 13:43
Nagy nehezen sikerült keríteni valakit, aki magasabb az énekesnőnél.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.