Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megtalálta Richie Sambora helyettesét a Bon Jovi

Phil „Phil X" Xenidis állt Richie Sambora helyére a Bon Jovi aktuális turnéján. A gitáros azért nem tud társaival tartani a következő időszakban esedékes dátumokon, mert alkohol-elvonóra kellett mennie. Xenidis New Orleansben lépett először színpadra a bandával, egyelőre bizonytalan, mennyi ideig segíti ki Jonékat.

A 45 éves, görög felmenőkkel rendelkező, de kanadai születésű Phil Xenidis először a Triumphban tűnt fel, majd később keresett session gitáros lett. Olyan előadók albumain szerepelt, mint Tommy Lee, Avril Lavigne, Rob Zombie vagy Alice Cooper. Philnek nem egyedül kell helyt állnia Sambora posztján, hiszen a Bon Jovi élőben hosszú évek óta kétgitáros csapatként játszik: a szintén okleveles bérzenész Bobby Bandiera állandó kiegészítőként erősíti őket a koncerteken, és most is a csapattal tart. Az ideiglenes felállás április 30-án debütált New Orleansben.

Richie Sambora a múlt héten kezdte meg harmadik elvonókúráját egy meg nem nevezett rehabilitációs intézetben. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza társaihoz, akik közleményükben leszögezték: minden erejükkel támogatják a gitárost, és természetesen szó sincs arról, hogy bárki is Sambora helyére állhatna a zenekarban.

A Bon Jovi július 22-én Bécsben, az Ernst Happel Stadionban koncertezik.

 

Hozzászólások 

 
#6 Draveczki-Ury Ádám 2011-05-05 08:27
1995-ben jelent meg az utolsó értékelhető lemezük, pedig annak idején hogy nem szerettem azt sem a túl sok balladával... De utólag egyértelmű, hogy a These Days volt a legutolsó, ahol még nem megúszásra játszottak, hanem tényleg ZENÉLTEK.

Az azóta megjelent öt lemez jó dalaiból talán egy albumot tudnék összerakni, és még az sem lenne kiemelkedő.
Idézet
 
 
#5 kamikaze 2011-05-05 08:02
Rendben, csak már nagyon utálom a zeneiparban azt az egyre inkább követett gyakorlatot, hogy "névtelen", rejtegetett bérzenészekkel oldják meg a dolgokat. Ez a személytelenség sosem tetszett, pl. amikor a Black Sabbath-ban évekig a függöny mögött játszott/játszik a billentyűs, vagy azt is most tudtam meg, hogy a TNT-ben is hasonló volt a helyzet. Mi a fenéért nem lehet ezeket az embereket teljes jogú tagként felvállalni? Szégyellik őket? Talán olyan nagy baj az az utóbbi két bandánál, hogy nem 4-en, hanem öten alkotják a csapatot?
A Jovi egyébként tagcsere szempontjából tényleg nem volt jó példa, de a többi, rájuk tett véleményem tartom. Zenei szempontból manapság gagyi, nem más, mint egy pénzcsináló gépezet.
Idézet
 
 
+1 #4 Draveczki-Ury Ádám 2011-05-03 09:25
Nem vitatkozom veled, csak nem a Jovi a jó példa, hiszen náluk egyetlen tagcsere volt az évek során, ez meg egy ideiglenes állapot. Amúgy biztos az anyagiak miatt nem tag McDonald, hiába zenélt már velük többet, mint annak idején Such.
Idézet
 
 
-1 #3 kamikaze 2011-05-03 08:10
Oké, ez tiszta. Arra akartam célozni, hogy egyes zenekarokban már olyan szintre jutott el az eredeti tagok bérzenészekkel való pótlása, ami számomra már elfogadhatatlan , mondhatnám szánalmas. Egy hosszú évek óta a Joviban játszó bass gitáros miért nem rendes tag? Nem érdemli meg? Akkor rúgják ki a francba. Vagy így kevesebb lét kell csorgatni neki? Lassan eljutnak egyesek oda, hogy pl. a Jovinál maradva Sambora és Jovi kiáll 3-4 bérzenésszel és Bon Joviként lép fel. De mondhatnám a Kiss-t is, ahol meg az arcfestés maszkja öröklődik. Lehet, hogy náluk még azt is megérjük, hogy 10-20 év múlva már csak Simmons vagy Stanley lép fel haknizva 3 kifestett bérzenésszel Kiss néven. Ez a rock/metál gyalázása volna. Egyszerűen nem tudom elfogadni a személytelenség et, ugyanis erre a műfajra (és persze sok másra) sem érvényes az a mondás, hogy pótolhatatlan ember nincs. Hát itt bizony van, akárki akármit állít!
(A Jovi pedig a Keep The Faith óta nem igazán érdekel, gyatrák.)
Idézet
 
 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-05-02 12:10
Öööö, én úgy tudom, Alec John Such kilépése óta megszakítás nélkül Hugh McDonald basszusgitározi k náluk, csak nem számít teljes jogú tagnak, azért nem mutogatják.
Idézet
 
 
-1 #1 kamikaze 2011-05-02 10:02
Azért az elég szánalmas a Jovi-ban, hogy manapság - igaz nem titkoltan - már csak bérzenészekkel kisegítve tudnak fellépni. Vagy amikor évekig nem lehetett tudni, ki játszik basszusgitáron. Még a klipeket is úgy forgatták, hogy ne látszódjon rendesen az új arc. Akkor nagyon bosszantott ez az eljárás, manapság pedig már nem igazán érdekel, tök mindegy ki játszik náluk. Mégis azthiszem, hogy Sambora a banda lelke, zenei motorja, ha ő nincs, akkor Jon Bongiovi önmagában csak egy multimilliomos műanyagrocker.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.