Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megtalálta a Rage új zenészeit Peavy Wagner

0619rageIsmét teljes a Rage felállása, ugyanakkor nem az történt, amit például mi is valószínűsítettünk: noha Peavy Wagner nemrég Refuge néven ismét összeállt a banda 1988-tól 1994-ig aktív tagjaival, Manni Schmidt gitárossal és Christos Efthimiadis dobossal, nem ez a formáció lényegül vissza Rage-dzsé, hanem két új arccal megy tovább a patinás banda.

Marcos Rodriguez gitárossal és Vassilos „Lucky” Maniatopoulos dobossal folytatódik a Rage története, miután Peavy Wagner basszer/énekes februárban, több mint egy évtizedes sikeres működést követően beszüntette a közös munkát Victor Smolski gitárossal. „Érkezett jónéhány ajánlat komoly nevű zenészektől, de nem ebbe az irányba akartam haladni”, mondja Peavy. „Ismét egy igazi zenekart szerettem volna összehozni olyan tagokkal, akik mindannyian egyfelé húznak. Ez a két srác szó szerint egész életében szívta magába a Rage-et, és ezt nagyon élénken érezni is. Alig várom, hogy közösen megkezdhessük a Rage új korszakát!”

A 36 éves, venezuelai származású, de Antwerpenben élő Marcos Rodriguez a csapat tavalyi jubileumi turnéján ismerkedett meg Peavyvel, hiszen saját zenekarával több állomáson is nyitóbandaként szerepelt a Rage előtt. Marcos fanatikus rajongó, amit már az is elárul, hogy utóbbi formáció Soundchaser névre hallgatott… Az új dobos korábban a Tri State Corner nevű bandában énekelt (!) – a Nazareth vendégeként két éve nálunk is felléptek –, de igazából dobos volt, és pont az említett, a Tri State Cornerben is játszó Christos Efthimiadis tanítványaként, illetve dobtechnikusaként is tevékenykedett korábban, így Peavyvel is jó barátságban van.

A Rage új felállása november 14-én debütál egy német fesztiválon, majd utána mindjárt turnéra is indulnak a Black In Mind lemez megjelenésének huszadik évfordulója kapcsán. Az első lemez 2016 tavaszán jelenik meg, és már az utolsó simításokat végzik rajta.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.