Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Beszünteti a közös munkát Peavy Wagner és Victor Smolski

0511rageNagyon úgy fest, hogy aki novemberben elment az A38-ra a Rage aktuális magyarországi koncertjére, jól döntött, mert a jelek szerint soha többé nem láthatja majd élőben együtt Peavy Wagnert, Victor Smolskit és André Hilgerst. Az ugyanakkor egyelőre nem egyértelmű, mi következik ezután.

„Miután alaposan átgondolták a dolgokat, Peavy és Victor azt a döntést hozták, hogy a jövőben beszüntetik a közös munkát”, áll Wagner és Smolski közös közleményében. „Ennek különböző zenei és személyi változások jelentik az okát. Az elmúlt években eltérő zenei irányokba fejlődtünk, így a jelenlegi zenekari szituációval egyikünk sem igazán képes azonosulni. Jelen helyzetben André Hilgers dobostól is megválunk. Az elmúlt tizenöt évet csúcspontok és számos nagyszerű kiadvány fémjelezte, de ennek a korszaknak most vége. Ha másként tennénk, saját magunkhoz és a rajongóinkhoz sem lennénk őszinték. A lehető legjobbakat kívánjuk egymásnak, és nagyon köszönjük mindenkinek a bizalmat, a támogatást!”

Egyelőre nem tudni, mihez kezd ezek után Peavy Wagner, aki nemrég Refuge néven ismét összeállt a Rage 1988-tól 1994-ig aktív tagjaival, Manni Schmidt gitárossal és Christos Efthimiadis dobossal. Mi arra tippelnénk, a helyzet letisztulásával idővel ez a banda mehetne tovább Rage-ként, de nem látunk bele a jogi háttérbe és az egyebekbe, így erre természetesen nem érdemes mérget venni. Az már biztos, hogy Victor Smolski a jövőben a következő Lingua Mortis Orchestra-anyagokra koncentrál majd: a szimfonikus metalban utazó, 2013-ban alakult produkció ugyanabban a felállásban megy tovább, mint eddig, de már Peavy nélkül. Emellett új zenészek csatlakozása is várható, és hamarosan a Rage-hez kötődő nevet is lecserélik egy másikra.

A Rage legutóbbi stúdióalbuma 21 címmel jött ki 2012 elején, tavaly pedig egy gyűjteményes kiadványt hoztak ki The Soundchaser Archives címmel, rajta ritka és különleges kiadatlan felvételekkel. Victorral készített akkori interjúnkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
#1 kaffer 2015-02-04 19:00
Na bazmeg..................................
Szerencsére ott voltam a hajón, meg a Metalfeszten is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.