Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megsirattam a lábamat”

„Jónéhányszor elsírtam magam, de nem hinném, hogy létezhet másféle hozzáállás”, mondta Leslie West a Billboardnak júniusi lábamputációs műtétje kapcsán. A Mountain gitárosának súlyos cukorbetegsége miatt kellett levágni a jobb lábát, csak így sikerült megmenteni az életét.

„Lenézel: hová tűnt? Még mindig érzed az idegeket…”, magyarázta West. „De döntenem kellett, hogy a lábamat veszítem el, vagy az életemet. Te mit csináltál volna? Annyit azért mondhatok: még jó, hogy nem valamelyik karomról van szó. Akkor aztán tényleg baszhatnám…”

A hatalmas termetéről ismert West által 1969-ben alapított New York-i Mountain az Egyesült Államok egyik legkeményebb zenekarának számított a rockzene korai időszakában, Leslie-t sokan Tony Iommi amerikai megfelelőjeként emlegették súlyos gitárhangzása és játéka miatt. Habár egy rövid feloszlástól eltekintve a banda 1974-től folyamatosan aktív, a lemezkészítősdit soha nem vitték túlzásba, megalakulásuk óta összesen hét stúdióalbumot adtak ki, a legutolsó saját dalokat tartalmazó anyag 2002-ben jelent meg Mystic Fire címmel (a 2007-es Masters Of War-on kizárólag Bob Dylan feldolgozások szerepeltek). A banda legismertebb dalának máig az 1970-es Climbing! albumon szereplő Mississippi Queen számít, amit Ozzy Osbourne is feldolgozott a 2005-ös Under Cover gyűjteményen. Ozzy egyébként az említett Dylan tribute anyagon is felbukkant vendégként.

A Mountain gitárosa szeptember 19-én, a Provogue Records gondozásában jelenteti meg régóta várt szólólemezét, amely Unusual Suspects címmel fut majd, és számos neves vendég szerepel rajta. Az albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. One More Drink For The Road (vendég: Steve Lukather)
02. Mudflap Mama (vendég: Slash)
03. To The Moon
04. Standing On A Higher Ground (vendég: Billy Gibbons)
05. Third Degree (vendég: Joe Bonamassa)
06. Legend
07. Nothing's Changed (vendég: Zakk Wylde)
08. I Feel Fine
09. Love You Forever
10. You & Me
11. Turn Out The Lights (vendég: Slash és Zakk Wylde)
12. Beetle "I Don't Know" (bónusz)

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.