Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Marsha Zazula

Január 10-én, 68 éves korában elhunyt Marsha Zazula. A Megaforce kiadó társalapítója férjével, Jonnal együtt alapvető szerepet játszott a '80-as évek amerikai thrash-hullámában és a korabeli zenekarok befuttatásában.

0111mz

Fia, Rikki számolt be vasárnap Marsha Zazula halálhíréről a közösségi médiában. Egyelőre nem tudni, minek következtében hunyt el a 68 éves Marsha, aki férjével, Jonnal közösen alapvető hatást gyakorolt az amerikai metálszíntérre negyven évvel ezelőtt.

Jon Zazula – közismert becenevén Jonny Z – 1981-ben kezdett lemezkereskedelemmel foglalkozni, és a következő évben jutott el hozzá a Metallica első demófelvétele. Miután egyből felismerte benne a lehetőséget, Marshával közösen megalapította a Megaforce kiadót, és végül itt jelent meg a zenekar Kill 'Em All debütálása, majd egy évvel később a Ride The Lightning is. Ugyanígy Jon és Marsha él a köztudatban az Anthrax felfedezőjeként, akik mellett többek között olyan zenekaroknak adtak lehetőséget a következő években, mint a Testament, az Overkill, az S.O.D., a Ministry vagy a King's X. A Megaforce ebben az időszakban Amerika vezető független metálkiadójának számított.

Marsháról egy-egy rövidebb bejegyzésben többek között a Metallica, az Anthrax és az Exodus is megemlékezett. „Marsha Jonny Z-vel együtt igazi úttörő volt, miattuk változott meg az életünk", írták Scott Ianék. „Nehéz szavakba önteni, milyen lenne most a világ, ha nem hisznek ennyire a metálban és mindnyájunkban, és nem ennyire elkötelezettek."

 

Hozzászólások 

 
#1 Equinox 2021-01-11 18:29
Overkillék is megemlékeztek róla. Minden korabeli thrash CD-mben benne van, hogy Jon and Marscha Zazula.

Nyugodjék békében!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.