Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Meghalt Bernie Marsden

72 éves korában elhunyt Bernie Marsden, a Whitesnake eredeti gitárosa. A zenész többek között olyan dalokban volt társszerző, mint a Here I Go Again vagy a Fool For Your Loving.

0826bernie

Családja tette közzé Bernie Marsden halálhírét. A Whitesnake első korszakának gitárosa békésen, szenvedés nélkül ment el csütörtökön, felesége, Fran, illetve lányai, Charlotte és Olivia társaságában. „Régi barátom és korábbi zenésztársam, Bernie Marsden halálhírére ébredtem ma – tette közzé David Coverdale. – Lélekben szeretett családjával, barátaival és rajongóival vagyok. Bernie őszintén vicces, tehetséges ember volt, megtiszteltetés, hogy ismerhettem és egy színpadon állhattam vele."

Bernie Marsden aktív zenészi pályafutása a '70-es évek elején kezdődött, de igazi áttörését a Whitesnake létrejötte jelentette 1978-ban, ahol alapító tag volt Coverdale és gitárostársa, Micky Moody mellett. Játéka a Snakebite, a Trouble, a Lovehunter, a Ready An' Willing, a Live In The Heart Of The City, a Come An' Get It és a Saints & Sinners lemezeken volt hallható, amelyeken számos dalt társszerzőként jegyzett. Ezek között olyan klasszikusok szerepeltek, mint például a Walking In The Shadow Of The Blues, a Lovehunter, a Ready An' Willing, a Young Blood, illetve a később, új verziókban hatalmas slágerekké vált Fool For Your Loving és a Here I Go Again eredeti változatai.

Marsden 1982-ben távozott a csapatból, és a későbbi, amerikanizált hangzású Whitesnake-hez már nem volt köze, de továbbra is jó viszonyban maradt Coverdale-lel, vendégként az elmúlt évtizedben is többször színpadra lépett a zenekarral, ha éppen úgy hozta a sors. Emellett szólóalbumokon és különböző projektek egész sorával zenélt egészen az utolsó időszakig.

 

Hozzászólások 

 
#1 Gábor 2023-08-26 08:43
Jon Lord, Cozy Powell, Bernie Marsden egy videóban...eltávozott rockikonok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.