Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megérkezett és végighallgatható az új Gojira

Április 30-án jelenik meg a Gojira új nagylemeze. A Fortitude most hivatalosan is végighallgatható.

0217gojira

Az év egyik leginkább várt nagylemeze érkezik pénteken a Roadrunnernél: a francia Gojira öt évvel a legutóbbi Magma után jelenteti meg Fortitude című következő albumát. A lemez producere maga Joe Duplantier énekes/gitáros volt, a keverési feladatokat pedig a legendás Andy Wallace (Slayer, Nirvana, Rage Against The Machine) látta el.

gojira_cAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Born For One Thing
02. Amazonia
03. Another World
04. Hold On
05. New Found
06. Fortitude
07. The Chant
08. Sphinx
09. Into The Storm
10. The Trails
11. Grind

A megjelenés alkalmából most a teljes lemez végighallgatható hivatalosan.

 

Hozzászólások 

 
#9 . pvgyla1 2021-05-04 06:54
Sajnos nem az igazi. 2004-ben hallottam először Gojira-t a The Link albumukat és rögtön éreztem hogy kurvajó. A The Link alive koncert video pedig mindent vitt. Aztán a From mars to Sirius albummal megértettem, hogy nagy banda lesz belőlük egyszer. Pont az tetszett a Gojirában hogy teljesen kompromisszumme ntesnek éreztem a zenei hozzáállásukat és nem ragaszkodtak a sablonokhoz, tele van a zenéjük egyedi megoldásokkal. Szerintem Ők sem számítottak rá hogy ilyen mérékű nemzetközi zenekarrá fejlődnek és valószínű próbálják kicsit közérthetőbben eladni a az extreme death metáljukat. Ezt már a Magma lemezen is lehetett érezni, de az azért még elég fasza volt. Szerintem nem jó az irány mert pont a lényeg tűnik el amiért igazán szeretni lehet ezt a francia brutál lekaszálós feelinget. A mostani album sokkal gyengébb, kicsit csalódás na és ez a The Chant klipes dal valami borzalom..Nagyon rossz érzés amikor a sok sok éves kedvenc bandáimat el kell engednem mert elkezdenek gagyik lenni. Azért a Gojira-nál még van remény, egy-két hulladék dal nem a világvége.. Természetesen ez csak az én véleményem, a zenekar abszolút felszállóágban van és remélem nagyon sokáig így marad..
Idézet
 
 
#8 Equinox 2021-05-01 21:21
Örülök, hogy ilyen sokan veszik az adást innen, ez egy tényleg elsőligás zenekar. Mióta kijött, már vagy negyedszer megy le, és egyre jobb lesz. Jó úton vagyunk :D
Idézet
 
 
#7 Edward_Richtofen 2021-05-01 19:35
Nekem pont a Magma nem akadt be annyira, mint akár a '14-es vagy a '08-as album előtte, valahogy ez az új így első pár hallgatásra dalközpontúbb, foghatóbb, pár egészen új ízzel (szólók), bátrabban nyúltak a tiszta énekhez is, és az is tök jól működik. A hatásaik eddig is nyilvánvalóak voltak, ahol korábban Morbid Angel, Meshuggah, Fear Factory ötletek bukkantak fel, ott most Sepultura érkezik, de így is összetéveszthet etlen saját hangjuk van, ami pont annyit változik lemezről lemezre, hogy a dns simán felismerhető marad. A hangszeres kvalitásokat meg kár firtatni, klasszis zenészek egytől egyig, és nagyon jól áll a lemeznek, hogy kicsit előrébb tolták a basszust, végig ízes dolgokat tol benne Jean-Michel. Az elmúlt 2 évben szinte egyáltalán nem hallgattam őket, jól jött a frissítés.:D
Idézet
 
 
#6 Valarmorgulisz 2021-04-30 20:39
Le a kalappal előttük. 4 nagyon jó arc értelmes gondolatokkal, végtelenül szimpatikus, kurvajo nótákat hoz átlag 4 évente. Csalodas, botrányok, bazdmegolás, osszeveszesek tagcserek nelkuk. Sallagmentesen kiallnak garbotetkok nelkul (nem mintha barmi bajom lenne vele csak nem megszokott a rocksztaroknal) egyszal farmerban, fekete poloban es lezenelik a fejed. Pluszpont a nagyon igenyes klippekert. Ez az igazi felső liga.
Idézet
 
 
#5 Lantis 74 2021-04-30 19:00
Így elsőre nem rossz, de megszokást kíván. A Magma szerintem egészen más lemez volt. Azt rongyosra hallgattam. Nálam még " érnie " kell az új anyagnak.
Idézet
 
 
#4 coligny 2021-04-30 18:08
Nincs ennek semmi baja.:)

És igen, valahogy olyan pozitív az egész, és ez most nagyon jól esik, nagyon.
Idézet
 
 
#3 Bazsi 2021-04-30 17:18
Én nagyon vártam. És pont azt kaptam tőlük, amit vártam. Ez iszonyatosan kreatív, szívből jövő zene. Talán vízválasztó lesz. Az biztos, hogy nem megúszós cucc. Jogos volt a fél évtized, hiszen a riffek, a dob, a harmóniák, a vokál mind nagyszerű dalokká álltak össze izzadság nélkül, maguktól értetődően. A Magma máshogy volt jó. Ez egy sokkal pozitívabb lemez a nehéz témák ellenére is. Úgy kellett a színtérnek, mint egy falat kenyér.
Idézet
 
 
#2 miso 2021-04-30 17:04
Nem értem, megfoghatatlan.
Sosem fogom megszeretni őket, pedig próbáltam, ez van :)
Idézet
 
 
#1 valarmorgulisz 2021-04-30 08:25
Letúrtam párszor már. Nekem a Magma sokkal erősebbnek tűnik, de nyilván ez sem szar :) Nekem sokszor Alice in Chains+Sepu hibridnek tűnik (némi doomos-sludgeos húzással). Fura.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.