Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Megérett bennünk az elhatározás, hogy ezzel a lemezzel valóban új korszakot kellene nyitnunk”

Új néven megy tovább a Kill With Hate. A zenekar Beneath The Voidként folytatja, új nagylemezük júniusban érkezik, és egy dal máris meghallgatható róla.

0414btw

Június 11-én jelenik meg a Metal.hu gondozásában a Beneath The Void első albuma, az ...Into Oblivion, ami valójában a Kill With Hate régóta készülő második lemeze. A progresszív elemektől sem mentes, technikás death metalt rejtő futurisztikus konceptalbumról egy új dal, a The Question már meghallgatható ízelítőként a zenekar Bandcamp-oldalán. A lemezről és a névváltás hátteréről Gyémánt Krisztián énekes a következőket mondta el: „Régóta ígérgetjük ezt az anyagot, amin már szó szerint évek óta dolgozunk. Túl vagyunk néhány holtponton, de talán megérte a küzdelem, hiszen a zenekar számára mindenképpen új szintet jelent az ...Into Oblivion. Olyannyira, hogy most meg mertük lépni azt is, amin már úgy két éve gondolkodunk, konkrétan, hogy elengedjük a Kill With Hate nevet, amihez igazából sem a mai felállás, sem az új lemez által képviselt világ nem kötődik már igazán, sem zenei, sem szövegi értelemben. Én egyébként szerettem ezt a nevet, és bár a korábbi anyagok nagyon morbid, véres-beles szövegvilágához még illett is, de túl sok mögöttes tartalma azért nem volt, ellentétben a Beneath The Voiddal, ami, akárcsak az új album sztorija, sokféleképpen értelmezhető. Ahogy készült az új anyag, fokozatosan megérett bennünk az elhatározás, hogy ezzel a lemezzel valóban új korszakot kellene nyitnunk, és végül így is tettünk."

A zenekar basszusgitáros-énekese, Patrik a következőket tette hozzá ehhez: „Jó két éve érik már ez a dolog. Brutalitás és technikás megközelítés terén ezúttal sem spóroltunk, de az új albummal távolabb kerültünk a klasszikus, old school death metaltól, és ahogy körvonalazódott a szövegvilág, meg az egész lemez kerettörténete, úgy gondoltuk, eljött az idő. Az ...Into Oblivion ugyanis egyfajta sci-fi környezetben játszódó konceptalbum, ami felfogható egy jellemfejlődés allegóriájaként is. Az alapötletet és egyes részletek Blazsovics Máté barátomtól származnak, ezeket alakítottam aztán dalszövegekké a végleges változatban. A történet röviden arról szól, hogy a névtelen főhős, miközben számot vet életével, egy eltérítésnek köszönhetően egy másik dimenzióba kerül, próbál megküzdeni mindazzal, ami ebben az idegen világban várja, és az ott tapasztaltak hatására egy magasabb rendű életformává válik, hogy aztán újjászülessen a megsemmisülés által. Természetesen a sztori csak díszlet, és a történet értelmezhető akár sokkal hétköznapibb szemszögből is, de ezt azokra bíznánk, akik veszik a fáradtságot, hogy beleássák magukat az album dalaiba.″

beneaththevoid_cAz ...Into Oblivion dalsorrendje:

01. Elegy
02. Rebellion
03. Refugee
04. Chant of Superior Death
05. Terraform
06. By The Seventh
07. Downwards
08. The Question
09. Stargazer
10. Absolution
11. Oblivion

A Beneath The Void friss logóját Boda Péter (Dögvész Fanzine), a lemezborítót Havancsák Gyula tervezte, a zenekari képek Blazsovics Máté munkáját dicsérik. A Beneath The Void – amennyiben az erre vonatkozó járványügyi rendelkezések ezt lehetővé teszik – a tervek szerint a nyár folyamán élőben is színpadra viszi az album dalait, és amint lehetséges, egy nagyobb lemezbemutató koncert is vár a zenekarra.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.