Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még idén kijön a D.C. Cooper-féle új Royal Hunt lemez

Show Me How To Live címmel érkezik november-december környékén a Royal Hunt új nagylemeze, több mint egy évtizede az első, amelyen ismét D.C. Cooper énekel majd a dán szimfo-hard rockerek soraiban. Az albumot Európában a Frontiers gondozza majd.

A Royal Hunt Koppenhágában rögzítette a 2010-es X lemez utódját, amit nagyon dallamosnak és a hagyományokhoz hűen vastag, gazdag hangszerelésűnek ígérnek. A bandába februárban tért vissza a korábbi énekes, D.C. Cooper (a képen), aki 1999-ben lépett ki André Andersenéktől, hogy szólókarrierjére, illetve egyéb projektjeire koncentráljon.

D.C. Cooper az 1997-es klasszikus Paradox utódjának készítése közben hagyta ott a csapatot, korábbi társai ezután John Westtel folytatták karrierjüket. West négy stúdiólemezen és számtalan turnén énekelt a Royal Huntban, de aztán ő is távozott: a zenekar utolsó két anyaga, a 2008-as Collision Course: Paradox II és az X már a legendás egykori Yngwie Malmsteen énekessel, Mark Boalsszal készült el.

A Show Me How To Live-re az alábbi dalok kerülnek majd fel:

01. One More Day
02. Another Man Down
03. An Empty Shell
04. Half Past Loneliness
05. Hard Rain's Coming
06. Show Me How To Live
07. Angel's Gone

A bandában a billentyűs főnök Andersen és Cooper mellett továbbra is Allan Sorensen dobol és Andreas Passmark basszusgitározik, a gitárosi poszton azonban új ember debütál Jonas Larsen személyében, miután az év elején Marcus Jidell távozott a színről, hogy teljes erejével másik bandájára, az Evergreyre koncentrálhasson.

D.C. hangja 2007 óta nem volt hallható teljes nagylemezen, igaz, abban az évben kettőt is készített, egyet a Silent Force-szal Walk The Earth címmel, egy másikat pedig az Amaran's Plighttal Voice In The Light néven. A Royal Huntban korábban egy EP-n, egy koncertlemezen és két stúdióanyagon volt hallható a hangja, máig ezek számítanak a csapat legsikeresebb munkáinak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.