Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Még egy régi csapatát aktivizálhatja újra Vivian Campbell

Nemcsak régi DIO-beli kollégáival jött össze a Last In Line-ban Vivian Campbell: a gitáros a mostani állás szerint a hamarosan újraaktivizálódó Riverdogsszal is készül valamire. Ez a csapat annak idején két lemezt készített, amelyek közül az elsőt a fanatikusok azóta is könnyes szemmel emlegetik.

0407rd

Februárban jelent meg a Last In Line első lemeze, a Heavy Crown, és jelenleg úgy fest, hogy a banda még Jimmy Bain tragikus halála ellenére is ad majd pár kiemelt koncertet idén, igaz, egyelőre nem tudni, ki lesz a basszer (több helyen is a cinderellás Eric Brittinghamet emlegetik). Vivian Campbell azonban a jelek szerint eléggé belelendült a melóba, legalábbis erre utal, hogy egy másik régi csapata, a Riverdogs környékén is megmozdulni látszanak a dolgok. „Jövő héten összejövünk egy másik zenekar tagjaival is, akikkel sok-sok évvel ezelőtt játszottunk együtt, hogy elkezdjünk dalokat írni egy új lemezre", mondta Viv az Icon Vs. Iconnak. „Egyelőre nem árulhatom el a nevet, de az egyik korábbi projektemről van szó, és most úgymond ismét összeálltunk, és kaptunk ajánlatot új lemezszerződésre is."

Azért tűnik biztosnak, hogy nem a Sweet Savage-ről vagy a Shadow Kingről van szó, mert februárban Marc Danzeisen, a Riverdogs dobosa már bejelentkezett a zenekar facebookos oldalán, és akkor is célozgatott valami hasonlóra. „Mind szoros kapcsolatban állunk az utóbbi időben, hogy nagyon hamar összehozzunk némi új Dogs-muzsikát", írta akkor az ütős.

Campbell annak idején először producerként került össze a Los Angeles-i Riverdogsszal, de aztán annyira egy húron pendültek, hogy be is szállt hozzájuk. A csapat 1990-ben, az Epicnél hozta ki első lemezét, amely egyből lenyűgözte a szakmát, de üzletileg nem jött be, és közben Vivian is bekerült előbb a Shadow Kingbe, majd a Def Leppardba, így a második albumon, az 1993-as Bone-on már nem játszott (pár éve megjelent egy eléggé low-budget kiadású harmadik anyag is World Gone Wild címmel). A csapat eredeti felállása 2003 környékén ismét összejött egy sessionre, de aztán nem lett a dologból semmi, viszont pár dal ebből az időszakból is maradt. Egyelőre nem tudni, ezeket felhasználják-e majd – azon mindenesetre meglepődnénk, ha a szóban forgó új szerződési ajánlat nem a Frontierstől érkezett volna...

 

Hozzászólások 

 
#1 Tulus 2016-04-07 16:47
Pedig a Sweet Savage-nek is ideje lenne új lemezzel jelentkezni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.