Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Max és a Soulfly: „Törzsi thrash ez az album, és ilyesmit még sosem csináltam”

0606soulflyNyáron jelenik meg a Soulfly egyelőre cím nélküli új albuma. Max Cavalera természetesen ezúttal is egészen különleges lemezt ígér.

Novemberben jelent meg a Cavalera Conspiracy új, negyedik nagylemeze, a Psychosis, de Max Cavalera máris igen előrehaladott állapotban jár a Soulfly következő nekifutásával is, amely előreláthatólag nyáron láthat napvilágot a Nuclear Blastnél. „Úgy döntöttünk, hogy kicsit visszakanyarodunk a törzsibb megközelítésű dolgok felé, mert most ehhez volt kedvem”, mondta az énekes a Metal Waninak. „Hallgattam mostanában a régi Soulfly-lemezeket, és nagyon élveztem őket, különösen az elsőt. Inspirált is a dolog: kicsit ahhoz a fajta hangzáshoz akartam visszatérni, és keverni az ottani a stílust a mostanival. Szóval egyfajta keverék ez az új anyag: bizonyos dalokban ott rejlik az a törzsi érzés, vagyis tényleg nagyon súlyosak, groove-osak, és ehhez hozzájönnek még azok a gyilkos ütőhangszeres megoldások is. Teljesen őrült az egész: még némi hardcore, death metal és black metal is keveredik benne. Nagyon szeretem a metal minden ágát, sokat hallgattam az új Genocide Pactet, a Harms Wayt, az Immolationt, a Suffocationt, mindet imádom. És ezek a hatások a zenémbe is beszivárognak. Így most megint van egy csomó gyors téma is. Erőltettem Zyonnál, hogy játsszon gyorsan, és így is tett. Még pár blastbeat is akad a dalokban. Persze lesz, akinek a törzsi témák jönnek majd be inkább, másoknak meg a gyorsabbak. Szerintem amolyan törzsi thrash ez az album, és ilyesmit még sosem csináltam.”

Max ugyanakkor hangsúlyozza: a Josh Wilbur producerrel elkészített lemez nem valamelyik régi anyag másolata lesz. „Semmiképpen sem az első albumot írtuk újra, de vannak témák, amik arra emlékeztetnek. Szerintem leginkább a nyers energia hasonló.”

 

Hozzászólások 

 
#6 ..... 2018-03-11 23:27
„Hallgattam mostanában a régi Soulfly-lemezeket, és nagyon élveztem őket" Erről az idézetről az jutott eszembe amikor a Bagi Nacsában Fridiről volt egy paródia, hogy magát hívja meg a saját műsorába.. Kezd Max a "metal világ" Fridi Sanyijává válni. (Ego 4evör, és ő is a múltjában arra a bizonyos asztalra letett dolgaival hasonlítgatja magát , hiszen mit is tenne ha a 2005 utáni dolgai közt nagyítóval kell keresni a klasszikusabb dalokat, ha van is ilyen.) Rizzo pedig már régen kevés hogy kihúzza őt élőben abból a zenekari árok méretű kakisűrítménybő l amiben él és "alkot" .. Nem kéne annyit szívni, inni és szidni Kisser úrékat. (S többet kéne fürdeni).
Idézet
 
 
+10 #5 bogar 2018-03-05 21:47
Amikor Max elereszt egy ilyen promóciós szöveget, akkor nem szólnak rá a többiek, hogy ne stoppolja a joint-ot? :-)
Idézet
 
 
+4 #4 Lantis 74 2018-03-05 17:14
A Psychosis egész korrekt lemez lett, de az egy másik projekt. A Soulfly viszont sose tudta felkelteni az érdeklődésemet.
Idézet
 
 
+6 #3 Habbal 2018-03-05 15:56
Idézet - shmonsta:
Nyilatkozatból is elég lenne évi 2-3 :)

Még az is sok lenne.
Legalább most már tudjuk, hogy ez a lemez se lesz semmi különös.
Idézet
 
 
+14 #2 shmonsta 2018-03-05 14:31
Nyilatkozatból is elég lenne évi 2-3 :)
Idézet
 
 
+14 #1 Codename333 2018-03-05 12:43
Hát ze komoylan mondom hihetetlen XD....nem képes leállni csak egy kicsit legalább...szépen lassan átállunk az 1-ről az évi 2-3 lemezre. Am igen....persze...gondolom rengeteg különleges téma van még a zsebében....hallottuk az előzőz 4-5 lemezén amik persze szintén különlegesek voltak.Nem tudja az ember h kínjában nevessen vagy sírjon előre XD
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.