Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Marty Friedman: japánmánia Steve Lukatherrel

A hamarosan Magyarországon is fellépő Marty Friedman egy másik gitárzsenivel, Steve Lukatherrel társult egy kis jammelés erejéig: a páros a régóta Japánban élő Marty egyik kedvenc helyi dalát, a Sukiyakit dolgozta fel közösen. A Megadeth legsikeresebb korszakának szólógitárosa hamarosan összes, a zenekarban használt gitárját elárverezi a földrengés és cunami helyreállítási munkálatai céljára.

„Japán mindkettőnk számára egyedi, csodálatos és inspiráló környezet, mindig is az volt, és mindig is az lesz", kommentálta az együttműködést Marty, aki 2003-ban költözött Japánba. Azóta komoly szólókarriert futott be a szigetországban, a legnézettebb kereskedelmi televíziókban is állandó vendég.

A gitáros hamarosan elárverezi összes (!) gitárját, amelyeket még a Megadeth-ben használt ottani tagsága, 1990 és 2000 között, és a befolyt összeget száz százalékban felajánlja a japán földrengés és cunami helyreállítási munkálataira. „Soha korábban nem adtam el egyetlen gitáromat sem, és ezek a hangszerek ezen az egyetlen úton kerülnek majd el tőlem máshoz. Szóval terjesszétek a hírt, és licitáljatok minél magasabbra. Nemcsak nagy betétetek lesz a karmabankban, de baromi jó kis hangszereket is kaptok érte!"

Marty május 19-én a Livesound szervezésében Budapesten, a Dieselben koncertezik a Bad D.N.A. lemez turnéján japán tagokból álló szólócsapatával. A másik gitáros Takayoshi Omura, a basszusgitáros Ryota Yoshinari, a dobos pedig Mitsuru Fujisawa lesz. A jegyek 5800 forintba kerülnek.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.