Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Máris írja az új dalokat a felélesztett The Haunted

0630hauntedAhogy pár napja is valószínűsítettük, megújult felállásban, két régi tag újonnani csatasorba állításával éledt újjá a svéd The Haunted. Marco Aro énekes és Adrian Erlandsson dobos egyéb kötelezettségeit sem adja fel, mert nem terveznek olyan intenzív turnézást, mint régen.

„Elég kemény időkön mentünk keresztül tavaly”, mondja az újraindulásról Patrik Jensen gitáros, a csapat főnöke. „Három tag elveszítése akármilyen zenekar számára hatalmas érágást jelent, de Jonasszal azonnal egyetértettünk abban, hogy folytatni akarjuk. Előtte azonban kicsit pihentünk, nem akartunk semmit sem elsietni.” A zenekar két tagja nem tekinthető újoncnak a The Hauntedban, hiszen Adrian Erlandsson dobos (lásd még Paradise Lost, At The Gates) annak idején az első albumon is játszott, Marco Aro énekes pedig a The Haunted Made Me Do It és One Kill Wonder albumokon, illetve a Live Rounds In Tokyo koncertanyagon vokalizált. A második gitáros Ola Englund lett, akit a Six Feet Underből és a Fearedből lehet ismerni.

Noha jelenleg a Jesper Strömbladdal közös The Resistance zenekarban is állandó tag, Marco Aro saját bevallása szerint megoldja majd a két banda közötti egyensúlyozást. Ezt azonban nagyban segíti, hogy a Haunted ma már nem turnézik annyit, mint azelőtt, márpedig Aro éppen azért távozott, mert nem bírta a sok utazgatással járó koncertezést. „Annyi turnét csináltunk viszonylag rövid idő alatt, ami kiégetett minket”, magyarázta Marco a Kaaos TV-nek adott interjújában. „Ők utána még további tíz éven át így nyomták, szóval most már mindenki megcsömörlött a dologtól. Innentől kezdve kicsipegetjük a tortából a mazsolákat, vagyis csak azokat a bulikat vállaljuk majd el, amiket mi is meg akarunk csinálni.”

Marco egyébként Jonas Björler negyvenéves születésnapi partiján került ismét képbe a zenekarnál. „Arról beszéltek, hogy nem lehet így vége a dolognak, és Anders Björlert is arról kérdezgették, hogy ki lehetne az új frontember. Ő mondta erre azt, hogy Marco a legjobb választás. Pár nap múlva felhívtak, és Jensen azt mondta: tudod, mit fogok kérdezni tőled. Én meg: ne, ne, ne, meg se kérdezd! De megkérdezte, én pedig kértem két hét gondolkodási időt, mert a The Haunted nem nagyon volt annak idején összeegyeztethető a családi életemmel, és ha még hozzávesszük a drogfüggőségemet meg minden mást, ami akkoriban jellemző volt rám… Szóval meg kellett beszélnem velük, és meggyőződnöm arról, hogy számukra is elfogadható ez az egész. Utána pedig a The Resistance-szel is le kellett egyeztetnem ugyanezt.”

A zenekar máris új zenéket ír egy leendő lemezre. „Még csak próbálkozunk, és keressük a visszafelé vezető utat ahhoz a hangzáshoz, amit el akarunk érni, jelenleg ezen dolgozunk. És ha egyszer odaértünk, tudni fogjuk.”

 

Hozzászólások 

 
#3 björn 2013-06-30 23:33
sosem csináltak két ugyanolyan lemezt, mindig változtattak valamin. most sem fognak csalódást okozni. nekem őszintén szólva - bár imádom az Unseent meg a Dead Eyet is- hiányzik egy kis One Kill Wonderes horzsolás.
Idézet
 
 
#2 kéjsóvár bohóc 2013-06-30 20:22
Nagy zúzást várok tőlük!
Idézet
 
 
+1 #1 2013-06-30 09:22
Szerintem az Unseen egy igen különleges anyag volt, amit a mai napig gyakran hallgatok, azonban 100%, hogy nagy "visszakanyarodá s" lesz náluk is biztonsági játékba...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.