Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Márciusban ismét Budapesten játszik a Helmet

Dead To The World címmel új albummal jelentkezik október 28-án a Helmet. A zenekar legutóbb hat évvel ezelőtt hozott ki friss szerzeményeket, és egy új dalt máris bemutattak, de emellett is nagyszerű hírrel szolgálhatunk: 2017 tavaszán ismét Budapesten koncerteznek.

0911helmet

2010-ben jelent meg a Helmet legutóbbi nagylemeze, a Seeing Eye Dog, így épp itt volt az ideje, hogy Page Hamiltonék valami újjal rukkoljanak ki. A Dead To The World album az earMUSIC gondozásában kerül a boltokba, és az előzetes sajtóanyag rendkívül energikusnak ígéri – ebben persze semmi újdonság nincs. A zenekar Jay Baumgardner hangmérnökösködése mellett készítette el a lemezt, de a produceri feladatokat maga Hamilton látta el. „Divatos szóhasználat, poénok, fegyverek, zaj, lőszer, udvariatlanság, türelmetlenség, gyilkosság. Te, én, mi ők, élet, szabadság és hajsza az anyagi javakért", összegzi pár kulcsszóval a mondanivalót Page. „Nem értünk egyet, nem tiszteljük egymást, és a párbeszéd is eltűnik a hozzáférések világában. Ha kétségeit támadnak, hangosítsd fel! Vagy úgy lesz, ahogy akarod, vagy sehogy."

helmet_cA Dead To The World dallistája az alábbi:

01. Life or Death
02. I ♥ My Guru
03. Bad News
04. Red Scare
05. Dead To The World
06. Green Shirt
07. Expect The World
08. Die Alone
09. Drunk In The Afternoon
10. Look Alive
11. Life or Death (Slow)

A zenekar ősszel az Államokban kezdi meg a turnézást, 2017 elején azonban ismét Európába jönnek, és március 2-án újból Budapesten, a Dürerben lépnek fel. A Helmet nem először jár Magyarországon, legutóbb pont a Dürer Kertben jubiláltatta legendás Betty című albumát, és most ismét ide tér vissza, hogy bemutassa legfrissebb lemezét, ahol persze elhangoznak a Strap It On, a Meantime, a Betty vagy az Aftertaste legemblematikusabb dalai is. Az este vendége Illinois leghangosabb zenekara, a veterán chicagói Local H power duó, amelynek produkciója után nem az előzenekari szerepre fogunk asszociálni, hanem sokkal inkább két rettenetesen erős, baráti zenekar közös estjére. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+6 #1 sisak 2016-10-05 16:14
qrvajó szövege van a faszinak! :)
És a koncert várós de nagyon :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.