Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Március 23-án Budapesten lép fel a Manowar

Tovább sűrűsödik a koncertszempontból már amúgy is brutálisan húzós márciusi hónap: a hírek szerint 23-án a Manowar is útba ejti majd Budapestet, méghozzá a Petőfi Csarnokot. Joey DeMaióék utoljára 2002-ben, az akkori Summer Rocks fesztiválon játszottak Magyarországon.

Ha hihetünk a felröppent híreknek – márpedig minden jel szerint hihetünk –, március 23-án ismét Budapesten koncertezik a világ egyik legnépszerűbb heavy metal bandája, a New York-i Manowar. Joey DeMaióék eddig négy alkalommal játszottak Budapesten: 1994-ben, 1997-ben, 1998-ban, legutóbb pedig 2002-ben. A helyszín ezúttal is a Petőfi Csarnok lesz.

Joey-ék márciusra eddig két hivatalos bulit kötöttek le, egyet Clevelandbe, egyet pedig Birminghambe. A csapat évek óta nem játszott sem az Egyesült Államokban, sem Nagy-Britanniában, így mindkét koncert kiemelt jelentőségűnek számít. A hosszú ínség után nem csoda, hogy a clevelandi fellépésre egy nap alatt elkelt mind az 1200 belépő. A Manowar ezeken a bulikon biztosan elejétől végéig eljátssza majd a nemrég újravett 1982-es debütöt, a Battle Hymns-et. Egyelőre nem tudni, Budapesten is hasonló lesz-e a program.

A csapatban jelenleg Joey DeMaio, Eric Adams énekes és Karl Logan gitáros mellett az ősdobos Donnie Hamzik játszik, aki 2009-ben tért vissza a fedélzetre Scott Columbus igen lehangoló nyilatkozatokkal övezett távozása után. Hamzik a 2010-es Thunder In The Sky EP-n már bemutatkozott a bandában, előtte kizárólag a csapat debütáló anyagán dobolt. A zenekar gőzerővel dolgozik 2011-re várható új stúdióanyagán, a Hammer Of The Godson is. „Donnie csatlakozása mindent megváltoztatott. Az összes dalt, amit addig megírtunk, kurvára kihajítottuk az ablakon – soha többé nem fogtok hallani egyikről sem", árulta el egy decemberi videoüzenetében Joey. „Donnie visszatért közénk, és ezzel megváltozott a dalszerzés is: úgy lángol a dobokon, mint egy kibaszott démon! Ez az album úgy fog szólni, ahogy már korábban is mondtam nektek: mintha valaki gázolajat öntene a kibaszott golyóitokra, aztán meggyújtaná! Meg fogja érni a kibaszott várakozást!" A Manowar utoljára négy éve adott ki teljes stúdiólemezt Gods Of War címmel.

További részletek hamarosan. Az biztos, hogy március félelmetesen húzós lesz koncertfronton, hiszen Budapesten lép majd fel Steve Lukather, az Overkill / Destruction / Heathen trió, a Symphony X / Nevermore / Psychotic Waltz hármas, a Death Angel és a Kyuss Lives!, de ekkor kerül sor a Paganfest aktuális rendezvényére is a Korpiklaanival, az Unleashed-del és a Moonsorrow-val.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-01-10 23:57
OTT LESZEK apámmal, barátnőmmel és az egész manowar csapattal
gyertek ti is !!!!!!!!!!!!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.