Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Már a Metallica sem engedheti meg magának a hosszú szüneteket

A lemezipar haldoklása kapcsán általában a kis zenekarok nehézségeit szokás kiemelni, pedig a problémák a legnagyobbakat sem kerülik el. Kirk Hammett egy aktuális interjúban például elárulta: manapság már a Metallica sem engedheti meg magának a több évig tartó pihenőket.

„Ma már egyszerűen nem működik az, hogy kivegyünk két év szabadságot", magyarázta Kirk a Rolling Stone-nak. „Annak idején megengedhettük magunknak ezt, mert folyamatosan érkeztek be a jogdíjak. Most ezzel szemben kihozod a lemezt, és egyszer-kétszer bejön egy váratlan ajándék, az azonban megszűnt, ami régen volt, hogy háromhavonta érkezik egy csinos csekk."

Hammett hozzátette: a Metallicának természetesen nem kizárólag a négy zenész saját érdekeit kell néznie, hiszen rengeteg állandó emberük fizetése mellett a saját stúdiójukat és az élő koncertek produkciós oldalát is szinte folyamatosan finanszírozniuk kell. „Egy csomó mindent a merchandise-bevételekből fizetünk. Alapvetően megpróbálunk mindenhonnan jövedelemhez jutni. De például az Orion Music + fesztivált sem a pénzért rendezzük meg. Akármibe is kezdünk, soha nem azért csináljuk, hogy bevételhez jussunk belőle – mindig az a legfontosabb, hogy az adott dolog izgalmas és szórakoztató legyen. Még akkor is, ha az adott projekt csak nullszaldóra jön ki. Vagy akár egyenesen pénzt veszítünk vele. Szóval ezek nem üzleti döntések. Mindig valami jópofával szeretnénk előrukkolni."

A Metallica június végén esedékes, Atlantic Cityben megrendezendő Orion Music + fesztiválján számos különböző stílusú zenekar lép fel, de egy Damage, Inc. nevű önálló színpadon csakis súlyos csapatok játszanak. Itt Robert Trujillo basszusgitáros egyik korábbi bandája, a Suicidal Tendencies és a Metallica régi haverjainak számító Sepultura lesznek a headlinerek, de felbukkan még a Torche, a Red Fang, a Kyng, a Landmine Marathon, a Black Tusk és a Thy Will Be Done is. A főszínpadon Hetfieldék mellett az Avenged Sevenfold képviseli majd a keményebb vonalat. A Metallica mindkét fesztiválnapon fellép majd, egyik este a fekete lemezt, másnap a Ride The Lightningot játsszák el egyvégtében.

A banda következő, hatalmas pénzeket mozgató vállalkozása az Antal Nimród által rendezendő 3D-s mozi lesz, amelynek koncertanyagát augusztus 24-én rögzítik a kanadai Vancouverben.

 

Hozzászólások 

 
+4 #5 trollbéla 2012-06-08 18:35
"egyik este a fekete lemezt, másnap a Ride The Lightningot játsszák el" Nem véletlen hogy a régi albumaikat nyomják, az utóbbiak sehol sincsenek ezekhez képest :)
Idézet
 
 
#4 Habbal 2012-06-06 17:28
Jajj szegények, mindjárt elkezdem őket sajnálni :DD
Gondolom azért így is akad pár üres hónap az évben. A piac meg átalakult, lemez eladás helyett inkáb a merchandise megy.
Idézet
 
 
#3 Myth 2012-06-06 16:44
Ajjajj, úgy látszik Larsikának le kell mondani a 24 karátos WC papírrol. :D
Idézet
 
 
+4 #2 Tom 2012-06-06 10:44
"Ma már egyszerűen nem működik az, hogy kivegyünk két év szabadságot" - ez kemény. :-DD Látszik nem abban a világban élnek, mint mi.
Ami mondjuk igaz is, és nem is baj, de azért remélem együttérzést nem vár.
Idézet
 
 
+15 #1 Dani 2012-06-06 10:10
Szegény Lars sem engedheti meg már magának azt az új, aranyozott cápaketrec formájú bárpultot, amit annyira szeretett volna...

(Vonatkozó irodalom: South Park 7. évad 9. epizód)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.