Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Magyar koncerten is teszteli a Therion a készülő rockoperát

0428therionA Therion úgy zárta le a tavalyi évet, hogy most jó ideig nem lehet majd találkozni velük, mivel nekiállnak megvalósítani a főnök Christofer Johnsson élete álmát, és elkészítenek egy igazi rockoperát. Az elképzelés máris módosult, a csapat ugyanis decemberben ismét Európában koncertezik, a műsorban a készülő darab egyes részeivel. Jó hír, hogy megint lesz magyar állomás is.

„Amikor bejelentettük, hogy pár éven át a rockoperánkon dolgozunk majd, elég sok mély sóhaj fogadta a dolgot, hiszen az eredeti terv az volt, hogy ebben az időszakban abszolút nem turnézunk, és legfeljebb fesztiválozunk, hogy ne veszítsük el teljesen a kapcsolatunkat a rajongókkal", mondja Christofer Johnsson. „Megtanultam az évek során, hogy jobb egyszerre csak egy dologgal foglalkozni, és nem megszakítani egy csomó másféle tevékenységgel. Ugyanakkor nem vagyok képtelen megváltoztatni a döntéseimet, ha erre jó okom kínálkozik. Őszig nem tudunk komolyan dolgozni a rockoperán, de csaltunk egy kicsit, és már elkezdtük előbb. Felfedeztük, hogy számos lehetséges zenei irányba haladhatunk, és megszületett az ötlet, hogy teszteljük le ezeket a közönségen." Ennek szellemében a Therion decembert ismét az úton tölti majd, és előad néhány momentumot a rockopera már meglévő részeiből, hogy visszajelzést kapjon a közönségtől arról, jó irányba haladnak-e vagy sem. A turné idejére nagyjából a mű koncepcióját is ismertetik majd.

A koncertsorozat december 6-án indul Krakkóban és december 22-én fejeződik be Frankfurtban. Az újabb magyarországi fellépés tehát alig több mint egy évvel követi a legutóbbit, és december 10-én lesz Budapesten, a Club 202-ben. A turné előzenekarai az Arkona, a The Devil és a Sound Storm.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.