Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Londoni olimpia: se Pink Floyd, se Led Zeppelin

Nem lépnek fel a Pink Floyd még élő tagjai az idei londoni olimpia megnyitóján – cáfolta David Gilmour képviselője a napokban felreppent találgatásokat. A szervezők december végén a Led Zeppelintől és a Rolling Stonestól is kosarat kaptak, vagyis a legnagyobbak közül egyelőre csak Paul McCartney fellépése tűnik biztosnak.

Nem lesz Pink Floyd újjáalakulás Londonban, a nyári olimpia nyitó- vagy záróünnepségén, legalábbis ha hihetünk David Gilmour köreinek. Innen ugyanis gyakorlatilag azonnal cáfolták azt a héten felreppent pletykát, amely szerint minden idők egyik legnagyobb rockzenekarának még élő tagjai, azaz Gilmour mellett Roger Waters és Nick Mason koncertet adnának az ötkarikás játékokon. A Pink Floyd újjáalakulását hosszú évek óta egyként várja az egész világ, az egymást lehetőleg kerülő Waters és Gilmour azonban nem hajlandók összeborulni, pedig a nekik szegezett turnéajánlatok az utóbbi években már alsó hangon is 250 millió dollár körül jártak (szakmabeliek véleménye szerint egy esetleges koncertsorozat lazán minden idők legnagyobb bevételű turnéja lehetne).

Waters, Gilmour és Mason utoljára tavaly álltak együtt színpadon Waters londoni koncertjén, a Budapestet is elért The Wall turnén, de a közös játék mindössze két dalra korlátozódott. Ezt megelőzően 2005-ben, a Live 8 gigakoncerten léptek fel közösen, akkor még a 2008-ban elhunyt Richard Wright billentyűssel együtt, négyesben. Waters és Gilmour 2010-ben ismét közösen zenéltek Oxfordshire-ben, egy zártkörű jótékonysági rendezvényen, mindössze kétszáz néző előtt. A Live 8 fellépés után egyikük sem zárta ki a további közös megmozdulásokat, ám csakis magasztos célok érdekében, nagyszabású eseményeken, vagyis sosem a pénzért. A londoni olimpia esetében a nagyszabású jelleget mondjuk igen nehéz lenne vitatni...

A hírek szerint szintén nemet mondott a szervezőknek a Led Zeppelin, igaz, abból a táborból csak a legkevésbé fajsúlyos kollaboráns, Jason Bonham nyilatkozott meg hivatalosan a témát illetően. „Már vagy hat hónapja nem is beszéltem Robert Planttel, de tudom, hogy remekül érzi magát a bőrében", mondta a néhai Zeppelin dobos, John Bonham fia a The Sunnak. „Részemről soha ne mondd, hogy soha. Ha ma nekem szegezik a kérdést, hogy a közeljövőben megvalósulhat-e az újjáalakulás, a válaszom nem, nincs is szó ilyesmiről. De ha 2007 elején valaki azt mondja, hogy az év decemberében a Led Zeppelinnel játszom, lehülyéztem volna. Vagyis sosem lehet tudni..." A Zeppelin újjáalakulásának elsősorban Plant a kerékkötője, Jimmy Page gitáros és John Paul Jones basszusgitáros/billentyűs, illetve Jason már a 2007-es koncert után is turnézni szerettek volna. Egy ideig még arról is szó volt, hogy más énekest állítanak be Plant helyére, ám e tervükről végül szerencsére letettek.

A brit rockpanteon legnagyobbjai közül a Rolling Stones felbukkanása sem várható az olimpián, a Black Sabbath pedig bizonyára nem is nagyon illene az olimpia családbarát imázsához. Így aztán a legfelső osztályt egyelőre „csak" Paul McCartney képviseli.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Kiss Gábor (Shock!) 2012-01-06 12:19
Idézet - M:
Idézet:
a Black Sabbath pedig bizonyára nem is nagyon illene az olimpia családbarát imázsához.


:):):)
Pedig milyen szép is lenne, ha Ozzy benyomná, hogy: Come on, you fucking olympians :D


És a végén letolná a gatyáját.
Idézet
 
 
+1 #2 M 2012-01-05 19:59
Idézet:
a Black Sabbath pedig bizonyára nem is nagyon illene az olimpia családbarát imázsához.


:):):)
Pedig milyen szép is lenne, ha Ozzy benyomná, hogy: Come on, you fucking olympians :D
Idézet
 
 
+1 #1 BayArea 2012-01-05 09:27
http://www.underworldlive.com/news/underworld-announced-as-music-directors-for-the-opening-ceremony-of-the-2012-london-olympic-games
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.