Shock!

február 28.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Liturgiya: a harmadik dal a Batushka új nagylemezéről

Július 12-én jön ki a Metal Blade-nél a Batushka új lemeze, amelyről máris meghallgatható a harmadik előzetes szám. A megkettőződött csapat két fele közül ez a változat az énekes, Bartłomiej Krysiuk vezette formáció.

0516batushka

Nyár derekán jelenik meg Chapter I: The Emptiness - Polunosznica címmel a lengyel okkult, kosztümös blacker Batushka régóta várt második lemeze, a 2015-ös, nagy sikert aratott Litourgiya folytatása. „A lemez koncepciója a halálhoz kapcsolódó liturgián, az elhunytakért szóló imákon, az ortodox temetési rituálékon és gyászdalokon alapul", mondja a csapat. „Egy olyan rituálé áll a középpontban, amelyben egyaránt szerepet kapnak az elhunytak és a gyászolók. Sok otthoni népdalt és gyászéneket is felhasználtunk, csupa olyat, amelyeket a virrasztás során, a koporsó mellett, illetve az elhunyt otthonában énekelnek. Ezeket ma már csak néhány idős ember ismeri, és a mai napig éneklik őket arra, ahonnan származunk."

batushka_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Wozglas
02. Dziewiatyj Czas
03. Wieczernia
04. Powieczerje
05. Polunosznica
06. Utrenia
07. Pierwyj Czas
08. Tretij Czas
09. Szestoj Czas
10. Liturgiya

A Polunosznica és a Wieczernia már ismert, most a Liturgiya is meghallgatható. A jelenleg létező két Batushka közül ez a változat az énekes, Bartłomiej „Bart" Krysiuk zenekara. Az alapító Krzysztof „Derph" Drabikowski gitáros jelenleg bírósági úton próbálja visszaszerezni a zenekarhoz fűződő névhasználati és egyéb jogokat, amelyeket az énekes szerinte őt megkerülve magához ragadott. Derph már teljes saját lemezét is közzétette ugyanezen a néven.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.