Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Levén, Ryd, Soto és Bunton énekelte fel Gus G. új albumát

Július végén a FEZEN-en is fellép Ozzy Osbourne és a Firewind gitárosa, Gus G., aki a magyarországi buli előtt néhány nappal jelenteti meg második önálló nagylemezét. A Brand New Revolution című albumon a turnéénekes Mats Levén mellett az Adler frontembere, Jacob Bunton, az Amaranthe énekesnője, Elize Ryd, illetve Jeff Scott Soto is vendégszerepel.

Nálunk is olvashattál Gus G. februári bécsi koncertjéről, amelynek július 29-én hazai folytatása is lesz a FEZEN-en, méghozzá a Judas Priest és a Black Label Society előtt. A gitáros ezelőtt pár nappal, július 24-én jelenteti meg második nagylemezét Brand New Revolution címmel, amelyet a Century Media gondoz Európában, producere Jay Ruston (Anthrax, Steel Panther), hangmérnöke pedig Mike Fraser (AC/DC, Metallica, Van Halen, Aerosmith) volt. A The Quest című dalba alább már bele is lehet fülelni, és érdekesség, hogy ez lesz a lemez egyetlen instrumentális szerzeménye, a többit Gus felosztotta turnécsapatának frontembere, Mats Levén, Jeff Scott Soto, Jacob Bunton (Adler, Lynam) és Elize Ryd (Amaranthe) között.

Már ebből is látszik: noha az új album sok szempontból a tavalyi I Am The Fire folytatásának ígérkezik, Gus szerint azért távolról sem ugyanazt akarja megcsinálni ismét. „Ezúttal talán több modernebb módon rockos szerepel majd a lemezen, de még mindig hard rockról beszélünk", mondta korábban. „„A dalok egy része ugyanakkor kicsit riff-orientáltabb lett most, de a gitárfanatikusok számára persze ezúttal is írtam pár instrumentális dalt, olyan tekerőseket. Vendégek is lesznek, de ezúttal kevesebb, mert most azokkal írtam a számokat, akikkel élőben is játszom. Mats Levén, az énekesem például megint elég rendesen belefolyt a munkálatokba, de írok Jacob Buntonnal is, aki szintén énekelt egy dalt az első lemezen, most viszont egyenesen öt nótát hoztunk össze vele. Fantasztikus hangja van, és tehetséges dalszerző is egyben."

0529gusgcA dallista az alábbi:

01. The Quest
02. Brand New Revolution (feat. Jacob Bunton)
03. Burn (feat. Jacob Bunton)
04. We Are One (feat. Jacob Bunton)
05. What Lies Below (feat. Elize Ryd)
06. Behind Those Eyes (feat. Jacob Bunton)
07. Gone To Stay (feat. Jeff Scott Soto)
08. One More Try (feat. Jacob Bunton)
09. Come Hell Or High Water (feat. Mats Levén)
10. If It Ends Today (feat. Mats Levén)
11. Generation G (feat. Jeff Scott Soto)
12. The Demon Inside (feat. Mats Levén)

A lemez dobtémáiért Jo Nunez, a Firewind ütőse felelt, a basszustémákat pedig a Lita Ford mellől is ismert Marty O’Brien nyomta fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.