Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lemondta európai koncertjeit Ozzy, hagyományos turné már nem várható tőle

0410ozzyAligha lep meg bárkit is a szomorú hír: törölte európai turnéját Ozzy Osbourne, aki továbbra sincs megfelelő fizikai állapotban a koncertezéshez. A május 17-ei magyar fellépés is elmarad, és az énekes a közlemény szövegezése alapján valószínűleg soha többé nem indul már hagyományos turnéra.

Először 2019-re lőtte fel azt az európai turnét Ozzy Osbourne, amit azóta három ízben halasztottak későbbi időpontra. Ebben a világjárvány is közrejátszott, ám a koncertsorozat egyébként sem valósulhatott volna meg, az énekes ugyanis évek óta sorozatos egészségügyi problémákkal küzd. Most megszületett a döntés, amit előre lehetett sejteni: a koncertek ezúttal is elmaradnak, ám immáron végleg, Ozzy ugyanis lemondta a turnét.

„Életem egyik legkeményebb bejelentését kell most megtennem a hűséges rajongóknak – áll a hivatalos nyilatkozatban. – Mint talán mindannyian tudjátok, négy évvel ezelőtt, ugyanebben a hónapban egy komoly balesetben megsérült a gerincem. Azóta egyetlen cél lebegett a szemem előtt: hogy visszatérhessek a színpadra. Az énekhangom jó formában is van ehhez. Ugyanakkor, hiába a három műtét, az őssejtkezelés, a végtelen fizikoterápia-sorozatok, illetve az utóbbi időben alkalmazott, áttörésszerűen új HAL kezelés, a testem fizikailag továbbra is gyenge. Őszintén megérint, hogy mindannyian oly türelmesen vártatok és nem váltottátok vissza a jegyeket ennyi idő alatt sem, de lelkiismeretesen átgondolva a helyzetet, arra jutottam: fizikailag nem állok készen a közeljövőben esedékes európai és brit koncertekre, mivel pontosan tudom, hogy nem tudnék megbirkózni az utazással járó nehézségekkel. Higgyétek el: már a gondolat is teljesen tönkrebasz, hogy csalódást kell okoznom a rajongóimnak. Nem is tudjátok, mennyire.”

A döntés minden bizonnyal egyben Ozzy turnékarrierjének örök befejezését is jelenti. „Sosem hittem volna, hogy így ér majd véget a turnézós életem. A stábom jelenleg azt mérlegeli, milyen módon lehetne a városról városra, országról országra való utazgatás nélkül is fellépnem. Köszönöm a családomnak, a zenekaromnak, a stábomnak, régi barátaimnak a Judas Priestben, és természetesen a rajongóimnak is ezt a végtelen odaadást, hűséget és támogatást, illetve azt, hogy hála nekik, olyan életem lehetett, amilyenről előzetesen soha nem is álmodhattam. Nagyon szeretlek benneteket!”

Ozzy május 17-én, a Budapest Arénában koncertezett volna a friss Patient Number 9 lemez turnéján, a Judas Priest vendégeskedésével. Részletek – most már sajnos csak a jegyvisszaváltási információkról – itt.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#8 Rusvay Balázs 2023-02-01 20:45
Semmi baj, Herceg! Hatalmas hála mindenért. Te vagy az Egy.
Idézet
 
 
#7 queensryche999 2023-02-01 17:20
Ez van, sejthető volt, én is bekalkuláltam ezt koncert szempontból. Ideje lepihenni.
Idézet
 
 
#6 wallwood 2023-02-01 15:58
Nekem 2018 szeptembere ota van jegyem Bolognaba.
Halaistennek egyszer osszejott a Mester es Zakk paros..
Idézet
 
 
#5 Chris92 2023-02-01 14:28
Ozzy bácsinak kábé a 90-es évek óta minden nap egy ajándék, csak idő kérdése volt mikor jön el a végleges búcsú. Legalább a Sabbath-al közösen volt lehetőségem látni, csak a legjobbakat kívánom neki bármennyi ideje is van még hátra.
Idézet
 
 
#4 Barcs Bence 2023-02-01 11:31
Szerencsére győzött a józan ész. Jobbulást az Öregnek!
Idézet
 
 
#3 Goodbye 2023-02-01 10:04
Szomorú, de várható volt. De talán még egy albumot össze tud hozni.
Idézet
 
 
#2 Etele 2023-02-01 09:48
Akkor ma kezdődött el a No More Tours Ever...
Köszi Ozzy mindenért!
Idézet
 
 
#1 Gábor 2023-02-01 09:39
Sajnos ez ennyi volt.
Nem valószínű, hogy túl jó híreket hallunk még az öregről. :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.