Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lemmy: „Szánalmasak a harmadik-negyedik búcsúturnék”

Habár manapság a klasszikus és ilyen-olyan sikerfelállások reneszánszát éljük, Lemmy Kilmisternek eszébe sem jut, hogy lecserélje a Motörhead mai tagságát az aranykor Ace Of Spades éra két muzsikusára, „Fast" Eddie Clarke-ra és Phil „Philthy Animal" Taylorra. Lemmy a Guitar Internationalnak beszélt a Motörhead tartósságának titkáról.

„Ne halj meg, ez a tartós karrier titka", mondta a Motörhead főnöke. „Ha hiszel abban, amit csinálsz, könnyű előre haladni, nem jelent problémát a dolog. Én például sosem fogom azt fontolgatni, hogy feladjam-e. Már csak azért sem, mert semmi máshoz nem értek!" Lemmy szerint még egyértelműen nincs itt a Motörhead búcsúturnéjának ideje. „Nem tudom, fogunk-e valaha is ilyet csinálni, mert eddig még egyszer sem éreztük úgy, hogy búcsúznunk kellene. Még mindig előre haladunk, az meg szánalmas, amikor egyes bandák a harmadik, negyedik búcsúturnéjukat jelentik be."

Fast Eddie és Phil Taylor újonnani visszahozatalát Lemmy egyértelműen kizárta a beszélgetésben. „Ez a mostani két srác régebben van velem, mint azok ketten. Phil Campbell-lel 26-27 éve zenélek együtt, és Mikkey Dee is több mint 19 éve tag nálunk. Többet nyomták már az Ace Of Spadest vagy az Overkillt, mint Eddie vagy Philthy. Miért tenném őket félre két olyan arc kedvéért, akik nem tudnának olyan jól játszani, mint ők? Kijöttek a gyakorlatból, már csak gondolkodni is nevetséges lenne ilyesmin. Akkor nosztalgiaszámmá válnánk, engem viszont a jelen és a jövő érdekel."

Lemmy persze ettől még ma is jóban van a régi kollégákkal. „Szeretem Philt, a legjobb haverom volt akkoriban... Eddie is amolyan barát-féleség volt, azt leszámítva, hogy állandóan rinyált valami miatt. Egy idő után ez kissé unalmassá vált, és az utolsó alkalommal, amikor kijelentette, hogy kilép, nem mentünk utána. Korábban valamelyikünk mindig visszarángatta... A dolog egyébként akkor történt, amikor Wendy O. Williamsszel rögzítettük a Stand By Your Man feldolgozást, Eddie pedig azon rágott be, hogy Wendy nem énekelt tökéletesen, és párszor végig kellett szaladnunk az egészen. És emiatt kilépett a bandából... Kurvára nem is tudtam elhinni az egészet. Szerintem arra várt, hogy megint visszakönyörögjük. Emlékszem, Phil bejött hozzám, és azt mondta, Eddie megint kiszállt. Erre én: melyikünknek is kell most beszélnie vele? Aztán azt mondtam, bassza meg, én nem fogok. És ez lett belőle. Egyszerűen rossz döntést hozott."

A zenekar legújabb lemeze, a tavaly év végén kiadott The Wörld Is Yours a világ minden táján komoly siker, és a Lemmyről szóló dokumentumfilm is sorra söpri be az elismerő kritikákat. Jó hír, hogy a Motörhead az idei Szigeten is fellép.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.