Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Legsikeresebb albumának folytatását készítette el a Toto

Március 20-án jelenik meg a Toto nagyon régóta várt új lemeze, a XIV. A címválasztás nem véletlen: Steve Lukatherék zenei értelemben az 1982-es Toto IV folytatásának tartják a friss nagylemezt.

0104toto

2006-ban adott ki utoljára nagylemezt a Toto, és sokáig úgy tűnt, hogy a Falling In Betweennek nem is lesz folytatása: a zenekar először egy rövidebb feloszlós perióduson is átment, de aztán ismét elkezdtek turnézni, és végül persze nem bírták ki dalszerzés nélkül sem. A felállás egyszerre régi és új, hiszen a főnök, Steve Lukather gitáros/énekes mellett szintén a régebbi korszakokat képviseli a két billentyűs, David Paich és Steve Porcaro, illetve továbbra is a fedélzeten van Joseph Williams énekes, akivel az utóbbi években koncertezett a banda. Még nála is régebbi totós múltra tekinthet vissza azonban David Hungate basszer, aki a csapat alapfelállásának is tagja volt a ’70-es évek második felében, és az 1982-es IV album után távozott a fedélzetről. A csapat végül Keith Carlockban találta meg a tavaly távozott Simon Phillips utódját, noha számos koncerten ennek ellenére is Shannon Forrest dobolt az utóbbi időben.

A Toto XIV címválasztás nem véletlen, mint ahogy Hungate visszatérése sem: a csapat zenei szempontból az 1982-es, világszerte több mint 5 millió példányban elkelt lemez folytatásának tartja az új anyagot. „Úgy tekintünk erre az albumra, mintha ez lenne a Toto V, a Toto IV folytatása”, mondja Steve Porcaro. „A lehetséges legjobb Toto akarunk lenni, akik hűek maradnak önmagukhoz és a tőlük telhető legmagasabb színvonalú zenét alkotják meg. Szórakoztatni szeretnénk az embereket, hiszen ezért vagyunk itt.” Arra persze minimális az esély, hogy a zenekar 2015-ben olyan slágereket produkálna, mint amilyenek az Africa vagy a Rosanna voltak a ’82-es lemezről, de ebből még akármi is lehet…

0112totoxivA dallista az alábbi:

1. Running Out Of Time
2. Burn
3. Holy War
4. 21st Century Blues
5. Orphan
6. Unknown Soldier (For Jeffrey)
7. The Little Things
8. Chinatown
9. All The Tears That Shine
10. Fortune
11. Great Expectations

A Toto legutóbb 2012 nyarán járt nálunk, most pedig június 26-án ismét Budapesten, a PeCsa Music Gardenben lépnek fel a Livesound szervezésében. További részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.