Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

L.G. Petrovot gyászolják az Entombed régi tagjai: „Örökké hiányozni fogsz”

Az Entombed alapfelállásának tagjai is megrendültek Lars-Göran Petrov halálhíre hallatán. Alex Hellid, Uffe Cederlund és Nicke Andersson közös nyilatkozatban búcsúztak egykori zenésztársuktól.

1004entombed05

Hétfőre virradóra, 49 éves korában elhunyt Lars-Göran Petrov. Az Entombed frontemberét az epevezeték-rák egy ritka fajtája vitte el nem egészen egy év alatt. Noha az elmúlt évtized folyamán jogi vitákba is keveredtek egymással a névhasználat felett – ezért kellett az Entombed Petrov-féle változatának az A.D. toldattal továbbvinnie a nevet –, az egykori zenésztársak természetesen mélyen megrendültek a tragédia miatt. Alex Hellid gitáros, Uffe Cederlund gitáros és Nicke Andersson dobos most közös nyilatkozatban búcsúzott L.G.-től. „Azok az évek: a küszködés, az álmok, a nehézségek, a megtérülés, a humor, a nevetés és a könnyek… Rohadtul hosszú utazás volt ez rengeteg fantasztikus emlékkel: mindent megéltünk közösen, kis és nagy dolgokat is. Közben rengeteget nevettünk együtt, és tizenéves kölykökből majdnem felnőtté váltunk. Mára legendás és egyéni mondásaid, L.G.-izmusaid egy nap bizonyosan bekerülnek majd a szótárakba. Hogyan is vitázhatna az ember, ha olyasmit hall, hogy a pizzát törökök találták fel a ’70-es évek végén a svédországi Bredängben? Lélekben a családod és szélesebb másik családod, szerte a világon szép számmal élő barátaid mellett állunk. Tovább élsz mindazokban, akiket megérintettél. Családtagként örökké hiányozni fogsz, és mindig megőrizzük a szép emlékeket. Nyugodj békében, L.G.!”, írják.

L.G. Petrov svéd és macedón szülők gyermekeként látta meg a napvilágot 1972. február 19-én, és az Entombed iskolateremtő 1990-es debütálásán, a Left Hand Path-en tette le névjegyét. Később egy rövid időre kikerült a csapatból, de az 1993-as Wolverine Bluesra visszatért, és onnantól fogva folyamatosan ő adta a zenekar arcát, azután is, hogy a kezdeti társak elfogytak mellőle a 2010-es évekre. „Muszáj volt meghozni a döntést, mert lemez nélkül nem tudsz turnézni", mondta Petrov néhány évvel ezelőtt egy interjúban, miután Hellid távozása után utolsó alapember maradt az Entombed A.D.-ként továbbmenő Entombedban. „Mármint turnézhatsz, de hét év szünet két lemez között nevetségesen hosszú. Így aztán a helyes dolgot csináltuk, azt, amit egy zenekarnak tennie kell: kihoztunk egy lemezt, turnéra indultunk, headbangelünk, és jól érezzük magunkat a barátainkkal. Erről szól ez az egész. Előtte túl sok szarakodás ment nálunk: rinyálás és sírás mindenfélén. Sok embernek kényelmesebb otthon maradni, de akkor félre kell állni, és hagyni, hogy mi is tehessük a dolgunkat. Hozzáadtunk két betűt a névhez, de ettől még a zenekar ugyanaz maradt – csak éppen azok nélkül, akik otthon akarnak maradni, vagy akiknek évmilliókba telik, mire összehoznak egy új riffet."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.