Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kislemezzel tér vissza májusban az Entombed

Május 23-án jelenik meg az Entombed új single-je, amely a legutóbbi nagylemez Amok című dalának újravett változatát rejti majd. Azt egyelőre továbbra sem tudni, mikor készülhet el végre a svéd death metalosok régóta esedékes új albuma.

A stockholmi death'n'roll mesterek saját kiadója, a Threeman Recordings megállapodást kötött a Ninetone Recordsszal, az együttműködést első gyümölcse pedig ez a bizonyos single lesz. Egyelőre nem tudni, miért pont a 2007-es Serpent Saints – The Ten Amendments egyik dalának újrafelvétele mellett döntött a banda, hiszen simán elférne tőlük már valami újdonság is ennyi idő után, de végülis ez is jobb a semminél... Az újravett Amok producere Patrik Frisk volt.

Az Entombed már egy ideje egyébként dolgozik a következő albumon, Alex Hellid gitáros már tavaly tavasszal is azt mondta egy interjúban, hogy készülnek a dalok. „Biztosra akarunk menni azt illetően, hogy az anyag tényleg jó lesz", mondta Alex akkor az osztrák Stormbringernek. „A komplett felállással friss vér is került a rendszerünkbe, így nagyszerű lesz valami újat alkotni. Csakis arra koncentrálunk, hogy az anyag erős legyen, és igyekszünk nem túl sok dologgal foglalkozni egyszerre. Elég széles terepünk van a zenélésre, akármit csinálhatunk a leggyorsabb death/black dolgoktól kezdve sok minden másig, így azon leszünk, hogy megfelelő helyet találjunk a megszülető daloknak. Biztos lesz köztük olyan, ami egy jövőbeli lemezen kap majd helyet, más meg single formátumban jelenik meg... Szerintem unalmas csakis teljes nagylemezekben gondolkodni, főleg, hogy manapság a jelek szerint már senki sem készít klasszikus albumokat, sokan pedig meg sem veszik a lemezeket."

A banda jelenlegi felállásában a két régi tag, Hellid és L.G. Petrov énekes mellett tavalyelőtt óta Nico Elgstrand, a korábbi basszer gitározik, Victor Brand felel a basszusgitárért, a dobos pedig a 2006-ban leigazolt Olle Dahlstedt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.