Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kinkade döntött: Borknagar helyett Soulfly

Kilépett a Borknagarból az amerikai származású dobos, David Kinkade, aki nemrég hivatalosan is csatlakozott a Soulfly soraihoz, és már a 2012 elején esedékes új albumon is az ő játéka lesz hallható. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mindez miként érinti majd a februárban megjelenő új Borknagar lemez sorsát.

„Elsősorban azok a logisztikai nehézségek okozták a szakítást, amelyekkel amiatt kellett szembenéznünk az utóbbi években, hogy egy norvég bandának amerikai dobosa van”, áll a Borknagar hivatalos közleményében. „Reálisan nézve egy Norvégiában élő dobosra van szükségünk ahhoz, hogy teljes energiával funkcionáló zenekar lehessünk. David távozása baráti légkörben zajlott le, mindent nagyon köszönünk neki, amit hozzáadott a bandához, és csak a legjobbakat kívánjuk neki a jövőbeli aktivitásaihoz.”

„Olyan okokból hagyom ott a Borknagart, amelyek elsősorban nem rajtam állnak, de mindenkit biztosíthatok róla: jópárszor alaposan átgondoltam a döntésemet, és őszintén mondhatom, hogy már nincs ott számomra az a bizonyos szikra”, teszi hozzá mindehhez a korábban az Arsisban és a Malevolent Creationben is bizonyító Kinkade. „Az elmúlt három évben megpróbáltam mindent megtenni annak érdekében, hogy működjön a dolog, most pedig csak reménykedni tudok abban, hogy tökéletesen összeáll náluk a kép. A rajongók igazán megérdemlik. Csakis a legjobbakat kívánom a Borknagarnak a jövőre nézve!”

A Borknagar nemrég három albumra szerződött le régi kiadójával, a Century Mediával. Kilencedik stúdiólemezük 2012 februárjára várható, de nem tudni, érinti-e mindezt Kinkade lelépése. Mindenesetre a 2000-es Quintessence óta ez lesz az első Borknagar album, amin a nemrég szólólemezzel jelentkezett Simen Hestnæs is teljes jogú tagként szerepel majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.