Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kilépett a Dark Tranquillity ritmusszekciója

Két tag is távozott a Dark Tranquillity soraiból. Egyikük, Anders Jivarp dobos a csapat alapító tagjai közé tartozik.

0912dt

Kikerült a svéd Dark Tranquillityből Anders Jivarp dobos és Anders Iwers basszusgitáros. Jivarp alapító tag volt a göteborgi melo-death alapbandában, míg Iwers öt évvel ezelőtt csatlakozott hozzájuk. A következő turnén Joakim Strandberg Nilsson dobos (In Mourning, Wolves Within) és Christian Jansson basszer (Grand Cadaver, Pagandom) játszik majd a helyükön.

„Tényleg változnak az idők – írta Mikael Stanne énekes a tagcserékről. – Az elmúlt másfél év a legfinomabban megfogalmazva is komoly kihívásokat jelentett, és mindnyájunknak át kellett gondolnunk a döntéseinket és a mozgatórugóinkat, méghozzá az élet minden területén. Amikor az embert kimozdítják a természetesnek vett helyzetéből, egyértelmű lesz, hogy rádöbbensz, mik is az élet igazán fontos dolgai. Ez pedig mindenkinek más. Anders Jivarp és Anders Iwers a továbblépés mellett döntött. A legfantasztikusabb, leglojálisabb és legelkötelezettebb barátok és zenészek közé tartoznak, és amilyen szomorúak vagyunk a távozásuk miatt, ugyanannyira tudjuk: ha máshová szólít a szív, követni kell. Anders Jivarp az elejétől fogva itt volt velünk, és alapvető szerepet játszott a hangzásunk megteremtésében. Az általa írt dalok közül több is a legkedveltebb számaink közé tartozik, és egyetlen, húsz évvel ezelőtti őrült isztambuli estét leszámítva a zenekar megalakulása óta minden egyes koncertünkön játszott. Anders Iwers pedig az utolsó hat évet töltötte velünk, de a korai idők óta ismerjük egymást, így aztán mintha ő is mindig velünk lett volna.”

A zenekar mindkét távozó tagnak sok szerencsét kíván a jövőre nézve. Legutóbbi lemezük, a Moment tavaly ősszel jelent meg.

 

Hozzászólások 

 
#4 gv.excrementum 2021-08-18 15:22
nagyon rég kiveszett a dög a zenéjükből
Idézet
 
 
#3 Senkise 2021-08-16 13:12
Miért kellene feloszlaniuk?
Pl. az In Flames-nek is totál átalakult a rajongótábora, mégis köszöni szépen, jól van.
Ha nem neked szól a zene, ne hallgasd, hallgasd azt, ami jól esik.
Idézet
 
 
#2 Abigél 2021-08-15 21:48
Itt az ideje feloszlani. Ez már régen nem az a banda akiket megszerettünk annak idején. Híg-fos rágógumis dallamos metal.
Idézet
 
 
#1 Nándi 2021-08-15 17:40
Hát ez elég nagy tökönrúgás a bandának. Jivarp felelős a DT húzódalainak jó részéért. Meg hát szomorú is, hiszen régi barátok válnak el egymástól. Minden esetre kíváncsi vagyok, hogy merre indul el ezután Stanne és Brändström, nomeg Jivarp.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.