Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Kezdek formába lendülni: egyre több és több riffem gyűlik össze”

1024exodusNovemberben végre Magyarországon is ismét fellép az Exodus, méghozzá karrierje során első ízben Zetro Souzával a mikrofonnál. Gary Holt gitáros sajnos nem lesz itt a csapattal, de a Slayerben is játszó főnök már gyűjti a riffeket a következő lemezhez.

„Szeptember első felében jó ideje először ismét az Exodusszal játszom majd, mert három közös bulit adunk a Killswitch Engage-dzsel”, mondta Full Metal Jackie-nek Gary Holt az Exodus küszöbön álló terveiről. „Ezek között lesz az első San Franciscó-i bulink is ismét Zetróval. Oaklandben már játszottunk a visszatérése óta, de San Franciscóban nem, szóval nagyon várom, jó móka lesz. Utána pedig ismét a Slayerrel lesznek majd kötelezettségeim. Hét és fél hetet töltöttünk a nyáron Európában, aztán hazatértünk, és már egy nappal később repültünk is San Diegóba, a Comic-Conra. Utána jött tizenhárom nap otthon, majd indultunk is vissza Európába. Most pedig jön az őszi amerikai turné, ami már csak azért is tök jó lesz, mert évek óta először ismét a Death Angellel játszhatok majd, akik földijeim és a legközelebbi barátaim közé tartoznak. Mióta a Slayerben gitározom, még nem is turnéztunk együtt. És ott lesznek az anthraxes srácok is, akikkel rengeteg közös élményünk van, szóval ez is jó körút lesz.”

Az Exodus november 16-án Budapesten, a Dürer Kertben játszik az Obituary, a Prong és a King Parrot társaságában, a Battle Of The Bays turné keretében. Itt a fent említett amerikai kör miatt alighanem ismét Kragen Lum helyettesíti majd Garyt, bár hivatalos bejelentés egyelőre még nem érkezett a témában. A Battle Of The Bays október 22-én startol Lille-ben, amikor a Slayer még Észak-Amerikát járja majd, ugyanakkor utóbbi kör október 27-én befejeződik. Vagyis Gary elméletileg akár csatlakozhat is kollégáihoz, mire eljutnak Budapestre, de ez kevéssé tűnik valószínűnek. Viszont jó hír, hogy már nagyban gondolkodik a következő Exo-albumon. „Gyűjtöm a riffeket. Mint minden kreatív folyamatnál, és főleg nálam, simán előfordul, hogy egy ideig semmi sem történik, aztán csak úgy áradnak az ötletek. Most is kezdek egyre jobban formába lendülni: egyre több és több riffem gyűlik össze, és lassan el is kezdem összeilleszteni ezeket. Emellett egyre gyakrabban kapom magam azon is, hogy a falat bámulom, és szövegeken gondolkodom. Szóval ha azon kapsz, hogy éppen egy stukkóra meredek, az azt jelenti: épp a kreatív agyállapotomba kerültem! Remélhetőleg jövőre stúdiózunk is.”

Az Exodus legutóbbi albuma, a Blood In, Blood Out 2014 őszén jelent meg. További információk a novemberi magyar koncertről itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.