Shock!

november 21.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Két pótzenésszel kényszerül turnézni a Sabaton

Még egy kisegítőt volt kénytelen csatasorba állítani a svéd Sabaton, miután Daniel Mullback dobosnak térdproblémái támadtak: a banda a Nightmare ütős Kevin Foley-val folytatja a koncertezést. Mindez azért érdekes, mert jelenleg egyik gitárosuk is távol van: az első gyermekét váró Rikard Sundén helyett a Dragonforce basszusgitáros Frédéric Leclercq játszik náluk az aktuális fellépéseken.

„Sajnos Danielnek itt kellett hagynia a turnét a térdproblémái miatt", írja közleményében a Sabaton. „A shownak azonban folytatódnia kell, és ezt a svéd háborús gépezetet nem lehet ennyire könnyen feltartóztatni! Így aztán elcsentük a Nightmare dobosát, Kevint, egy napot próbáltunk vele, és máris le tudtuk nyomni az első közös koncertet. Hatalmas köszönetet szeretnénk mondani neki, amiért kevesebb mint egy nap alatt betanulta egy komplett Sabaton buli programját, és ezzel megmentette a helyzetet! Az utolsó pár bulin pedig régi barátunk, Robert Bäck segített ki bennünket."

A Sabatonban az aktuális bulikon a gitáros Rikard Sundén helyett a Dragonforce basszer Frédéric Leclercq riffel, Rikardéknál ugyanis éppen tavaszra várható az első trónörökös. A banda hangsúlyozza, hogy a csere csupán ideiglenes, a június 3-5. közötti budapesti Metalfesten vélhetően már Sundén gitározik majd a militáns svéd metalosoknál. Addig azonban még hátravan a zenekar első amerikai turnéja is, mely április 9-én veszi kezdetét a floridai Orlandóban, és május 7-én zárul a texasi Houstonban. A svédek a februárban Budapesten is fellépett Accept társaságában vágnak neki az Egyesült Államoknak, és ennek örömére végre korábbi lemezeik is hivatalos kiadásra kerülnek a tengerentúlon, méghozzá speciális verziókban.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.