Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két ifjú titán bizonyíthat Chuck posztján a Death emlékturnén

Charles Elliott, az Abysmal Dawn és a Bereft frontembere, illetve Steffen Kummerer, az Obscura torka segíti majd ki a Death hét egykori muzsikusát az ötállomásos amerikai Death To All Tour 2012 koncertjein.

„Ki a franc az a Charles Elliott? – teszik fel az emberek a kérdést, ahogy olvassák ezt a hírt”, mondja csatlakozásáról Elliott (balra). „És igazuk is van, hiszen a show-kon részt vevő legendákhoz képest én vagyok az új fiú a fedélzeten. Amikor beérkezett a felkérés, én magam is haboztam, és egy rakás más zenészt javasoltam magam helyett: John Tardyt, Martin Van Drunent, Luc Lemayt, és így tovább… Szerintem végül azért választottak engem a dalok egyrészéhez, mert hatalmas Death rajongó vagyok, és mert úgy érezték, hogy egy olyan új generációhoz tartozom, amely Chuck szellemiségét testesíti meg. Boldog vagyok, hogy felkértek, igazi valóra vált álom lesz ezekkel a fickókkal zenélni. És természetesen nem tettetem majd azt, hogy én vagyok Chuck Schuldiner. Nem is olyan a hangom, mint az övé volt, és nem is próbálom majd meg közelíteni hozzá a stílusomat – még akkor sem, ha óriási hatással volt rám.”

Steffen Kummerer (jobbra) szintén lelkes a lehetőségtől. „Eleinte nem voltam biztos abban, hogy jó ötlet-e ez az egész projekt, hiszen a Deathnek vége, és sosem alakulhat újjá – ez az igazság. Ezek a koncertek jó alkalmat teremtenek arra, hogy tisztelegjünk a zenekar öröksége előtt, és egyúttal segítsük a beteg zenészeket. Úgy gondolom, ez a tiszta cél megéri azt, hogy elutazzon az ember egy-két bulira.”

A Death korábbi muzsikusai a tavaly tíz éve elhunyt Chuck Schuldiner emlékére, illetve az egészségügyi problémákkal küzdő profi zenészeket támogató Sweet Relief Musicians Fund alapítvány javára kezdenek koncertezésbe. Az illusztris társaság tagjai az Individual Thought Patterns és a Symbolic albumokat feljátszó Gene Hoglan és a Humanen varázsoló Sean Reinert dobosok, a basszusgitárért a Human és Individual Thought Patterns korszakban tag Steve DiGiorgio és a The Sound Of Perseverance bőgőse, Scott Clendenin felelnek majd, a gitárosok pedig Paul Masvidal (Human), Shannon Hamm (The Sound Of Perseverance) és Bobby Koelble (Symbolic).

A formáció egyelőre San Franciscóban, Los Angelesben, Chicagóban, New Yorkban és Orlandóban lép majd fel, de nem lennénk meglepődve, ha a menetrend később kibővülne, a komoly érdeklődés ugyanis szinte garantált.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.