Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két Down-dalt is írt a napokban Kirk Windstein és Pepper Keenan

1229kirkpepperMegindult a munka a Down új dalain: Kirk Windstein és Pepper Keenan összeröffentek a napokban egy kis zenélgetésre, és a jammelés a jelek szerint igen eredményesnek bizonyult. Lemezmegjelenésről beszélni persze egyelőre még korai, hiszen a tagok szokás szerint több vasat tartanak egyszerre a tűzben.

A korábbi reménykeltő nyilatkozatok után máris megkezdte a munkát az új dalokon a Down. Kirk Windstein legalábbis közzétett egy fotót Pepper Keenannel, és mindössze annyit fűzött hozzá, hogy nagyjából két új szám alapjait összerakták – aztán persze kérdés, mikor lehet ennek kézzel fogható eredménye, de a dalszerzési fázis eszerint tényleg megkezdődött…

A New Orleans-i sludge/doom szupergrouptól utoljára 2014-ben, a Down IV – Part Two EP-n hallhattunk friss dalokat, és tavaly év elején álltak legutóbb színpadon néhány észak-amerikai koncert erejéig. „Amikor 1991-ben felvettük a Down első demóját, már akkor is állandóan azzal viccelődtünk, hogy ebben a zenekarban megöregedhetünk – mondta még ősszel Kirk a Loaded Radiónak az esetleges folytatásról. – Nem számít, hogy nézünk ki, lehetünk dagadtak, kopaszok, bármi, úgysem a 18 éves lányokat kell bevonzanunk vele. Csakhogy ez ma már nem vicc, és van ebben valami ironikus: bezárult a kör, magunk között is mindig szóba jön, hogy most már az ötvenes éveink közepén járunk, közelítjük a hatvanat. A Down azonban így is mehet tovább, nyomhatjuk, aztán akár nyugdíjba is vonulhatunk mellette. Személy szerint az a véleményem, így is lesz, és remélem, a közeljövőben, mondjuk ’24-’25 körül lesz alkalmunk a Downnal foglalkozni. De nincs semmiféle időkorlát.”

A Down időbeosztását persze nem könnyíti meg, hogy Phil Anselmo 2024-ben továbbra is turnézik a Magyarországot is megjárt, Zakk Wylde-dal és Charlie Benantével kiálló Panterával, és Pepper is nagyban dolgozik az új Corrosion Of Conformity-dalokon.

 

Hozzászólások 

 
#1 GTJV82 2023-12-29 13:02
Ha már Kirk visszatért az eleve jó hír.
Hol az a lemez....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.