Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kábítószerek okozhatták Taylor Hawkins tragikus halálát

Az első rendőrségi jelentések és kolumbiai lapértesülések egyaránt arra utalnak: jó eséllyel valamilyen drog, gyógyszer vagy ezek koktélja okozhatta Taylor Hawkins váratlan és megdöbbentő elhunytát. A Foo Fighters dobosát pénteken találták holtan nem sokkal egy fellépés előtt.

0325th

A rockvilágot valósággal sokkolta tegnap Taylor Hawkins halálhíre: a Foo Fighters dobosának és kettes számú frontemberének holttestét bogotái hotelszobájában találták meg. A zenekar egy fesztiválfellépésre készült éppen a kolumbiai fővárosban. Mostanra kiderült, hogy Hawkinshoz halála előtt mellkasi fájdalmakkal hívtak mentőt a Casa Medina szállodába péntek este, de mire a mentők kiérkeztek, már bekövetkezett a tragédia, az újraélesztési kísérletek pedig nem jártak sikerrel.

A jelek szerint akár igazuk is lehet azoknak, akik már a helyszín alapján is valamiféle kábítószeres kapcsolódásra tippeltek, ugyanis a kolumbiai rendőrség első, nyilvánosságra került jelentései és a helyi lapértesülések is ebbe az irányba mutatnak. A hatóságok közlése szerint az előzetes toxikológiai vizsgálat nem kevesebb mint tíz különböző, vonatkozó vegyianyag nyomát mutatta ki Hawkins szervezetében, így többek között antidepresszánst, benzodiazepint, ópiátokat, valamint a marihuána hatóanyagának számító THC-t. Egy helyi rádió az egyik helyszínelő rendőrtől úgy értesült: kokainra emlékeztető fehér port is találtak a hotelszobában, többek között egy üres sörösdoboz, egy kibontott vodkásüveg társaságában. Egyelőre nem tudni, hogy a fentiek közül pontosan melyik vagy melyek együttes hatása vezethetett a dobos halálához, de a bogotái rendőr-főkapitányság hivatalos sajtóközleménye szerint is van rá esély, hogy a tragédiának a drogfogyasztáshoz lehet köze – bár hozzáteszik, hogy még sok vizsgálatra van szükség, mire kétségeket kizáróan sikerülhet végleges eredményre jutni. Ugyanígy a rádiónak név nélkül nyilatkozó rendőr is felhívta a figyelmet, hogy még korai bármit is kijelenteni.

A dobosnak korábban is akadtak veszélyes menetei a kábítószerekkel: 2001-ben például csaknem két hetet töltött kómaszerű állapotban egy meg nem nevezett jellegű túladagolás miatt. Saját bevallása szerint soha nem volt drogfüggő, ugyanakkor több interjúban is elismerte: életének egyes időszakaiban túlzásba vitte a partizást. Viszont ennek ellenére soha nem jelentett ki olyat, hogy nem él semmilyen szerrel, még a 2001-es tapasztalatok után sem.

Taylor Hawkinst mindössze egy hónappal 50. születésnapja után érte a halál. Felesége, Alison mellett három gyermeke, Oliver Shane, Annabelle és Everleigh, illetve világszerte rajongók milliói gyászolják.

 

Hozzászólások 

 
#12 Venomádi 2022-03-29 20:20
Grohlnak is elég nehéz lehet. Ahogy most láttam egy képet a Metalhead Memesnél a következő szöveggel: dobosként már elvesztettél egyszer egy frontembert, hogy aztán frontemberként most a dobosodat veszítsd el.
Idézet
 
 
#11 Goodbye 2022-03-28 17:05
Ha régóta küzd vele, akkor neki sajnos ez a termêszetes. Azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy az igazán tehetséges embereknek általában "fura" szemêlyiségük van. Senki sem tudhatja, hogy mi játszódott le a fejében. Kíváncsi lennék, hogy a banda többi tagja hogy áll a drogokkal. Nehezen tudom elképzelni, hogy a többiek ne tudtak volna a rossz szokásairól. Ettől függetlenül az utolsó lemezük méltó lezárása Hawkins karrierjének, csak nagy kár, hogy ilyen korán jött.
Idézet
 
 
#10 fatso 2022-03-28 11:33
A mentális betegségeknél még sok esetben van egy olyan csavar, hogy a betegnek nincs betegségtudata. Nem látja be, hogy neki bármi baja van. Akkor sem, ha a környezete próbál segíteni. Esetleg pont emiatt még makacsabb, hogy ő jól van. Ez is (lehet) a betegség része.
Idézet
 
 
#9 Goodbye 2022-03-28 00:10
Idézet - Eugen:
Az a baj, hogy van az antidepresszáns szer is, ami felveti a depresszió lehetőségét, ami az egyik legkegyetlenebb betegség, amin nem segít sem pénz, sem siker, sem hírnév, és még a társadalom is jobban sajnál egy törött lábujjat, mint a depressziót, mert azt valami úri huncutkodásnak gondolják, "biztos csak unalmában kesereg az illető" felkiáltással.


Én azt látom, hogy sokan bárkire azt mondják, hogy depressziós, nem csak azokra, akik tényleg betegek, ezért van az, hogy a tarsadalom teljes homályban van ezzel kapcsolatban.
Idézet
 
 
#8 bogar 2022-03-27 22:25
Én most nem leszek PC. 10 féle szer. Ez nem lehet véletlen és szerintem ennyit titokban sem lehet tartani. Értem, hogy depresszió is lehet a háttérben, de az utcán kóborló savanyú almaboron tengődő függőnek szinte zéró esélye sincs szakszerű segítségre, de még a pár szinttel feljebb lévőnek sem. Ő meg a legjobb orvosokat, terapeutákat és módszereket vásárolhatta volna meg magának. Ehelyett csinált egy csonka családot három félárvával. Dühös vagyok rá. És Chesterre meg Chrisre is.
Ha valakinél kivágtam a biztosítékot, akkor elnézést!
Idézet
 
 
#7 Eugen 2022-03-27 21:26
Az a baj, hogy van az antidepresszáns szer is, ami felveti a depresszió lehetőségét, ami az egyik legkegyetlenebb betegség, amin nem segít sem pénz, sem siker, sem hírnév, és még a társadalom is jobban sajnál egy törött lábujjat, mint a depressziót, mert azt valami úri huncutkodásnak gondolják, "biztos csak unalmában kesereg az illető" felkiáltással.
Idézet
 
 
#6 Montsegur 2022-03-27 14:36
Nyugodjon békében, sajnálom, hogy ez történt vele.

Én itt csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy sok országban a sürgősségi osztályokon 45 év alatti, mellkasi fájdalmakkal beszállított betegnél kötelező kérdés, hogy fogyasztott-e kokaint. Nem reklámozzák, de a koszorúserek összehúzása miatt a kokain egészséges szívben is tud infarktust okozni.

Miután itt is mellkasi fájdalmakról szólt a hír, és mindez Kolumbiában történt, nem csodálom, hogy sokaknak elsőre ez ugrott be. Még akkor is, ha ez valahol elég keményen az áldozat hibáztatása is. Az is lehet, hogy valami teljesen más lesz a háttérben, nem tudhatjuk.

Minden halál értelmetlen, 50 évesen tragikusan az.
Idézet
 
 
#5 KUF 2022-03-27 08:57
Idézet - frontoeris:
Idézet - KUF:
Már tegnap ugyanezt írtam le (meg sem jelent, mert a shock is teljesen beállt napjaink pc-sodorába).

Akit a kolumbiai főváros hotelszobájában találnak holtan, ott bizony nagyon nagy eséllyel drog van a háttérben.
Az anyag valószínűleg túl tiszta volt, a Hawkins által megszokotthoz képest.

Kíváncsi vagyok, hogy az újabb hírek fényében ez a komment megjelenhet-e, vagy már ennyi sem fér bele az itteni rockerek lázadó-életérzésébe, a mindenkori mainstream-trendekkel szemben....

Nem mindenki akkora ász, hogy több ezer kilométerrel arréb is belásson egy ember szokásaiba, hotelszobájába, halálába. Örülök, hogy ilyen médiumok is vannak köztünk, akik ekkora tapasztalattal bírnak a délamcsi droghasználati szokásokról és mindezt is tudják!



Miközben az a rajongók irigylik az életvitelüket, imádják a zenéjüket, dalaikat, koncertjeiket, addig:

Nem hinném, hogy fel kéne felsorolnom, hogy az általunk kedvelt zenei műfajban hány zenész is lett öngyilkos, vagy halt bele túladagolásba/évekig tartó droghasználat és gyógyszerezés(a ntidepresszáns és altatók) szövődményeibe , csak az utóbbi tíz évben!

Hawkins körülményei is sajnos erre utaltak, és nem arra hogy elütötte a villamos!

Szóval nem kell a személyeskedés, inkább ki kéne szakadni a Disney/Marvel/ stb...- féle kamu csodák és képregényhősök fantázia világából, mert a valóság éppen azok ellentéte.
Idézet
 
 
#4 KUF 2022-03-27 08:43
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - KUF:
Már tegnap ugyanezt írtam le (meg sem jelent, mert a shock is teljesen beállt napjaink pc-sodorába).

Akit a kolumbiai főváros hotelszobájában találnak holtan, ott bizony nagyon nagy eséllyel drog van a háttérben.
Az anyag valószínűleg túl tiszta volt, a Hawkins által megszokotthoz képest.

Kíváncsi vagyok, hogy az újabb hírek fényében ez a komment megjelenhet-e, vagy már ennyi sem fér bele az itteni rockerek lázadó-életérzésébe, a mindenkori mainstream-trendekkel szemben....

Nem álltunk be semmiféle PC-sodorba, amit a legjobban a fenti hír bizonyít, és az is, hogy a mostani kommented simán megjelent. Egyszerűen csak a konkrét gyászhír alatt nincs helye ennek, mert ízléstelennek tartjuk - épp úgy, ahogy Kóbor János halálhíre alatt sem engedtük ki a "be volt-e oltva, miért nem volt beoltva, magára vessen, titokban a kórházban beoltották és az ölte meg-satöbbi"-típusú kommenteket, pedig volt belőle elég. Mindennek megvan a maga helye és ideje.

Személy szerint a túltolt PC-ről nagyon rossz véleményem van, viszont azt is látni kell, hogy ma már - nem rólad beszélek Hawkins kapcsán - rengetegen mindenféle bunkó, személyeskedő komment ki nem kerülése kapcsán is elkezdenek pavlovi reflexként PC-zni meg cancel culture-özni. Miközben a véleménynyilván ítás joga nem esik egybe azzal, hogy korlátlanul szabad folyást engedünk mindenféle sértő, prosztó bunkóságnak.

(Ismétlem: NEM rólad beszélek, a tegnapi ki nem került kommented befér, csak nem ott. Tessék, be is másolom ide: A világ kóla fővárosában találják holtan szerencsétlent egy hotel szobában..... Nagy eséllyel túl tiszta anyagot kapott a megszokott, többszörösen hígított, amcsiban szervírozott cucchoz képest.)


Kedves Ádám!

Na ez már egyenes beszéd, köszönet érte!

Bár az új Bond-film kapcsán tett megjegyzésem azóta sem látom(lehet nem is baj, mert az aztán nem lett piszi :) ), de eltudom fogadni, hogy manapság különböző mértékben, de meg kell felelni( illetve hamarosan kötelező is lesz sajnos), bizonyos elvárásoknak, "a modern idők szavának". Mindenféle médiafelületen.

Hawkinst sem állt szándékomban gyalázni, de aki olvassa a shock hasábjain is rendszeresen ismertetett biográfiákat, önéletrajzokat, és úgy általában képben van a műfaj zenészeinek életvitelét illetően....az nem igazán lőhetett mellé. Sajnos.
Idézet
 
 
#3 frontoeris 2022-03-27 07:40
Idézet - KUF:
Már tegnap ugyanezt írtam le (meg sem jelent, mert a shock is teljesen beállt napjaink pc-sodorába).

Akit a kolumbiai főváros hotelszobájában találnak holtan, ott bizony nagyon nagy eséllyel drog van a háttérben.
Az anyag valószínűleg túl tiszta volt, a Hawkins által megszokotthoz képest.

Kíváncsi vagyok, hogy az újabb hírek fényében ez a komment megjelenhet-e, vagy már ennyi sem fér bele az itteni rockerek lázadó-életérzésébe, a mindenkori mainstream-trendekkel szemben....

Nem mindenki akkora ász, hogy több ezer kilométerrel arréb is belásson egy ember szokásaiba, hotelszobájába, halálába. Örülök, hogy ilyen médiumok is vannak köztünk, akik ekkora tapasztalattal bírnak a délamcsi droghasználati szokásokról és mindezt is tudják!
Idézet
 
 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2022-03-27 07:28
Idézet - KUF:
Már tegnap ugyanezt írtam le (meg sem jelent, mert a shock is teljesen beállt napjaink pc-sodorába).

Akit a kolumbiai főváros hotelszobájában találnak holtan, ott bizony nagyon nagy eséllyel drog van a háttérben.
Az anyag valószínűleg túl tiszta volt, a Hawkins által megszokotthoz képest.

Kíváncsi vagyok, hogy az újabb hírek fényében ez a komment megjelenhet-e, vagy már ennyi sem fér bele az itteni rockerek lázadó-életérzésébe, a mindenkori mainstream-trendekkel szemben....

Nem álltunk be semmiféle PC-sodorba, amit a legjobban a fenti hír bizonyít, és az is, hogy a mostani kommented simán megjelent. Egyszerűen csak a konkrét gyászhír alatt nincs helye ennek, mert ízléstelennek tartjuk - épp úgy, ahogy Kóbor János halálhíre alatt sem engedtük ki a "be volt-e oltva, miért nem volt beoltva, magára vessen, titokban a kórházban beoltották és az ölte meg-satöbbi"-típusú kommenteket, pedig volt belőle elég. Mindennek megvan a maga helye és ideje.

Személy szerint a túltolt PC-ről nagyon rossz véleményem van, viszont azt is látni kell, hogy ma már - nem rólad beszélek Hawkins kapcsán - rengetegen mindenféle bunkó, személyeskedő komment ki nem kerülése kapcsán is elkezdenek pavlovi reflexként PC-zni meg cancel culture-özni. Miközben a véleménynyilván ítás joga nem esik egybe azzal, hogy korlátlanul szabad folyást engedünk mindenféle sértő, prosztó bunkóságnak.

(Ismétlem: NEM rólad beszélek, a tegnapi ki nem került kommented befér, csak nem ott. Tessék, be is másolom ide: A világ kóla fővárosában találják holtan szerencsétlent egy hotel szobában..... Nagy eséllyel túl tiszta anyagot kapott a megszokott, többszörösen hígított, amcsiban szervírozott cucchoz képest.)
Idézet
 
 
#1 KUF 2022-03-27 06:57
Már tegnap ugyanezt írtam le (meg sem jelent, mert a shock is teljesen beállt napjaink pc-sodorába).

Akit a kolumbiai főváros hotelszobájában találnak holtan, ott bizony nagyon nagy eséllyel drog van a háttérben.
Az anyag valószínűleg túl tiszta volt, a Hawkins által megszokotthoz képest.

Kíváncsi vagyok, hogy az újabb hírek fényében ez a komment megjelenhet-e, vagy már ennyi sem fér bele az itteni rockerek lázadó-életérzésébe, a mindenkori mainstream-trendekkel szemben....
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.