Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins

Váratlan hirtelenséggel elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa. A zenekart dél-amerikai turnéja közepén érte a tragédia.

foo-5_resize

Mindössze 50 éves korában meghalt Taylor Hawkins. A Foo Fighters dobosát Kolumbiában érte a halál, hiszen a csapat épp Dél-Amerikában koncertezik, és a fővárosban, Bogotában lett volna a következő fellépésük. A körülményekről egyelőre semmit sem tudni, helyi lapértesülések szerint Taylorra a hotelszobájában találtak rá.

„A Foo Fighters családot összetörte szeretett Taylor Hawkinsunk tragikus és idő előtti elvesztése – tette közzé a banda. – Zenei szellemisége és mindenkire átragadó nevetése örökre itt marad mindannyiunkkal. Lélekben feleségével, gyermekeivel és családjával vagyunk, és kérjük mindenkitől, hogy a lehető legnagyobb mértékben tartsa tiszteletben magánszférájukat ebben a hihetetlenül nehéz időszakban."

Taylor Hawkins a texasi Forth Worthben látta meg a napvilágot 1972-ben, családjával gyermekkorában költöztek át Dél-Kaliforniába. Először Alanis Morissette csapatában tett szert komoly hírnévre, majd 1997-ben csatlakozott a Foo Fightershez, akikkel feljutott a rockszakma abszolút csúcsára. Dave Grohl után – dobosként rendhagyó módon – egyértelműen ő számított a zenekar legismertebb arcának és amolyan második frontemberének.

A Foo Fighters új, különleges EP-je – Dream Widow néven – épp pénteken jelent meg.

Fotó: Máté Éva

 

Hozzászólások 

 
#4 queensryche999 2022-03-26 14:56
Uhh. Kétszer futottam neki a címnek, azt hittem rossz nevet olvasok, de ez tényleg ő. Nyugodjon békében.

Tudom, hogy némileg off, de ezen a ponton szeretnék megemlékezni a szűk egy hónapja szintén tragikusan hirtelen elhunyt, Taylor Hawkinsnál alig idősebb Sellyei "Silk" Tamás hangmérnökről, aki meghatározó alakja volt a hazai könnyűzenének és a 90-es évektől kezdve számos sikeres lemez felett bábáskodott. Különféle edukációs tevékenységei által a stúdiózás iránt érdeklődök számára egyfajta mentorrá vált az utóbbi 10-15 évben.
Idézet
 
 
#3 Zsolti 2022-03-26 10:49
Az ember aki el tudta lopni a show-t Dave Grohl elől:
https://m.youtube.com/watch?v=GsIajpEncUY
Nagyon fog hiányozni. :((
Idézet
 
 
#2 Chris92 2022-03-26 09:44
A Foo-ban mindenki olyan arc, akivel szívesen lenyomnád életed legjobb partiját, a hozzá tökéletesen illő zenével. Ebben pedig elengedhetetlen érdeme volt Hawkins-nak és az ő elképesztően dinamikus, erőteljes dobolásának. Isten nyugosztalja. :(
Idézet
 
 
#1 Werewolf 2022-03-26 08:32
Döbbenet! Mindig róla gondoltam azon túl hogy zseniális dobos, hogy milyen penge egy fazon, ez most lesokkolt.
R.I.P.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.