Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Június 9-én ismét Magyarországon a Twisted Sister!

Június 9-én ismét Magyarországon koncertezik a '80-as évek első felének egyik legnépszerűbb hard rock csapata, a New York-i Twisted Sister. Dee Sniderék a június 9-től 13-ig Várpalotán tartandó Pannónia Fesztiválon lépnek fel, méghozzá az ötödszörre megrendezett nagyszabású rendezvény nyitónapján.

A Twisted Sister 1972-ben alakult, de csak 1976-ban, a frontember Dee Snider csatlakozásával értek igazi zenekarrá. A banda számára viszonylag hosszú volt a sikerhez vezető út: a klasszikus felállás 1982-re alakult ki, benne Snider és az alapító Jay Jay French gitáros mellett Eddie Ojeda gitárossal, Mark „The Animal" Mendoza basszusgitárossal és A.J. Pero dobossal. Első lemezükhöz, az 1982-es Under The Blade-hez eleinte még kiadót sem találtak, pedig a női ruhákban fellépő, de roppant agresszív színpadi show-val kiálló csapat New Yorkban komoly koncertattrakciónak számított. A Twisted Sister először Európában lett népszerű, ahol a karrierje csúcsán álló Motörhead karolta fel őket, és igen gyakran vitte előzenekarnak a bandát.

A zenekar első komoly sikere az Atlanticnél megjelent 1983-as You Can't Stop Rock'N'Roll album volt, melyről az I Am (I'm Me)-vel megszületett az első igazi slágerük, a csúcsot azonban a következő évben kiadott Stay Hungry jelentette, mely kora egyik legmeghatározóbb lemeze lett olyan generációs himnuszai révén, mint a We're Not Gonna Take It, az I Wanna Rock és a The Price. Az album csak az Egyesült Államokban több mint 3 millió példányban kelt el, a Twisted Sister pedig a világ egyik legnépszerűbb rockcsapatának számított ekkoriban. Negatív reklám volt számukra ugyanakkor, hogy a PMRC nevű erkölcscsősz cenzorszervezet igen keményen rájuk szállt, Snidernek még egy szenátusi vizsgálóbizottság előtt is meg kellett jelennie, hogy megvédje a kiskorúakra károsnak ítélt szövegvilágot és színpadi produkciót.

Az 1985-ös Come Out And Play-en már érződtek a megfáradás jelei, a lemez meg sem tudta közelíteni a Stay Hungry eredményeit, a banda pedig demoralizálódott. Az 1987-es Love Is For Suckers eredetileg Snider szólóalbumának indult, de az Atlantic ragaszkodott a Twisted Sister név használatához, holott például a gitársávok nagyrészéért a később a Wingerhez csatlakozott Reb Beach felelt. A korábbiaknál kommerszebb, rádiórockosabb album megbukott, Snider a turné végén kilépett, ami gyakorlatilag egyet jelentett a feloszlással.

A csapat 1997-ben alakult újjá a klasszikus felállásban, és ugyan azóta kisebb-nagyobb szünetekkel folyamatosan koncerteznek, új lemezt sosem akartak készíteni. A Twisted Sister a 2004-es Summer Rocks fesztivál keretében Budapesten is fellépett, és még ugyanabban az évben újra felvették a Stay Hungryt is Still Hungry címmel. Ezután még kijött egy furcsa karácsonyi dalokat rejtő lemez 2006-ban A Twisted Christmas címmel, azóta azonban csak a koncertek maradtak. Most végre ismét Magyarországon köszönthetjük őket.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.