Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Július végén jelenik meg James LaBrie új szólóalbuma

0605labriecoverMár az új Dream Theater lemez is itt van a kanyarban, ám James LaBrie énekes hívei még annak megjelenése előtt kezükbe vehetnek egy soron kívüli ajándékot: a frontember új, saját nevén harmadik szólóalbuma július 29-én jelenik meg az InsideOut gondozásában. Az anyag az Impermanent Resonance címet kapta, és a szokásos fő társak, Matt Guillory billentyűs és Marco Sfogli gitáros mellett a Soilwork egykori agya, Peter Wichers is nagyban hozzájárult a dalok végső formába öntéséhez.

„Számomra ez a lemez annak a stílusnak és zenei iránynak a kiterjesztése, amit az előző albumokkal megteremtettünk”, mondja az anyagról LaBrie, aki legutóbb 2010-ben adott ki szólólemezt Static Impulse címmel. „Annyi a különbség, hogy az új album dalai magasabb szinten állnak, és olyan egyéniséggel rendelkeznek, amire minden egyes zenekar törekszik. Erőteljese, emlékezetes, ragadós és efelett zeneileg szélsőséges is az anyag, egyértelműen lejön belőle, miként érett össze a zenekar. Tényleg úgy érzem, hogy itt sikerült eddig a legjobban elkapnunk a lényeget.”

A felállás változatlan a legutóbbi produkcióhoz képest, vagyis LaBrie és fő szerzőtársa, Matt Guillory billentyűs oldalán Marco Sfogli gitáros, Peter Wildoer dobos/üvöltős és Ray Riendeau basszusgitáros hegeszt. Újdonságot jelent azonban, hogy a dalszerzésbe a Soilwork ex-gitárosa, Peter Wichers is besegített, aki a stúdióban gitározott is a lemez egyes dalaiban. A keverésért Jens Bogren és Tony Lindgren felelt, és olyan számok kerülnek majd fel a végső verzióra, mint az Agony, a Back On The Ground, az Undertow, az I Got You vagy az Amnesia.

Az persze erősen kérdéses, hogy turnézni képes lesz-e majd önállóan LaBrie, hiszen nyár végén a Dream Theater is új albumot jelentet meg, amivel bizonyára a szokásos intenzív koncertezést tervezik a következő időszakban.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 GTJV82 2013-06-06 16:05
Egyetértek, az év egyik legjobban várt albuma nálam!
Idézet
 
 
+6 #1 Tamas 2013-06-05 16:10
Na, ezt nagyon varom, elozo kettot imadtam!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.