Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Judas Priest: maratoni lemezhossz nulla kísérletezéssel

0503priestBiztosan nem kell meglepő kísérletekre számítani a júliusra várható, Redeemer Of Souls című új Judas Priest albumtól. Az azonban biztos, hogy a birminghami heavy metal legenda nem aprózta el a lemezkészítést: a bónuszos kiadásra egyenesen tizennyolc új dal kerül fel.

Redeemer Of Souls címmel jön ki július 14-én, a Columbia/Epic kiadóbirodalom gondozásában a Judas Priest új, sorrendben tizenhetedik stúdióalbuma, az első a sorban, amelyet a heavy metal műfaj egyik legfontosabb alapzenekara K.K. Downing gitáros nélkül, Richie Faulknerrel készített. A Priest legutóbb a 2008-as Nostradamus dupla konceptalbumon jelentkezett friss dalokkal, amely szövevényes megközelítésével megosztotta a tábort. Glenn Tipton szerint azonban ezúttal senkinek sem kell elhajlásoktól tartania. „A múltban néha megkaptuk a magunkét, amiért túl kalandosra vettük a figurát zeneileg, így aztán odafigyeltünk ezekre a hangokra”, mondja a Redeemer Of Soulsról a gitáros. „A Redeemer Of Souls klasszikus Priest metal az elejétől a végéig, tizennyolc dalban.” „Kemény és súlyos a lemez, olyan, aminek a rajongóink szerintem nagyon örülnek majd”, mondta korábban Rob Halford énekes is az albumról. „Tudjuk, hogy meg kell felelnünk a hírnevünknek, és egy igazán erős, masszív produkciót kell leszállítanunk. Az anyag tele lesz mindazon nagyszerű dolgokkal, amelyeket annyira szerettek a Judas Priestben…”

0427redeemer

A most közzétett dallista az alábbi:

01. Dragonaut
02. Redeemer Of Souls
03. Halls Of Valhalla
04. Sword Of Damocles
05. March Of The Damned
06. Down In Flames
07. Hell & Back
08. Cold Blooded
09. Metalizer
10. Crossfire
11. Secrets Of The Dead
12. Battle Cry
13. Beginning Of The End
14. Snakebite (bónusz)
15. Tears Of Blood (bónusz)
16. Creatures (bónusz)
17. Bring It On (bónusz)
18. Never Forget (bónusz)

Mivel a Priest elvileg befejezte a hagyományos, nagyszabású és évekig tartó világkörüli turnékat, egyelőre nem tudni, milyen koncertterveik vannak a Redeemer Of Souls megturnéztatására, de hamarosan nyilván ez is ki fog derülni. A héten közzétett címadó dal alább mindenesetre máris meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #10 Venomádi 2014-05-04 11:04
Teljesen korrekt nóta, címadónak kidobni így tavasszal hiba, de a lemezen simán elmegy, és az első ami amúgy is feltűnt, hogy nem túl sok gitár van, alja meg rengeteg, búg mint az atom. És tessék csak nyugodtan elképzelni a dal sikerének nagy részét a jó keverés adja. Úgy hogy egyelőre ha egy baj van a csapattal az az, hogy gyötrelmesen szólal meg 2014-ben, ilyen legendás színten már zsebében kellene hogy legyen a szakma krémje.
Idézet
 
 
+4 #9 sanyi 2014-05-04 10:17
Mit sírtok? 1990 óta mindenki egy újabb Painkillert vár. Ez egy teljesen korrekt nóta egy 45 éves zenekartól. Ja, persze. Könnyebb fikázni, mintsem azt mondani, hogy na lehet nem ezt vártam, de attól még kurva jó. És amúgy se hallottuk még a teljes albumot. Én a két Ripperes albumot, meg a AOR és Nostradamust is marhára szeretem hallgatni. Ha most kiadták volna a Nostradamus kettőt akkor meg az lenne a baj, hogy miért nem egy tipikus JP album született. Tessék itt van és nyavalyogtok, hogy ez de szar. Nem értelek titeket.
Idézet
 
 
-1 #8 kmaker 2014-05-03 15:33
Igen, Glenn Tipton úgy írja a riffeket, hogy végighallgat egy tucat heavy bandát. Meghallgatta ezt a king diamond dalt, és megírta a redeemer-t.
Ugyan ne röhögtess már. Ennyi erővel ma már 1 banda se ír új dalokat.
Idézet
 
 
+1 #7 kamikaze 2014-05-03 14:15
Ezenkívül a 0:55-től, 1:43-tól és 3:25-től hallható riff szinte egy az egyben nyúlás (de legalábbis nagyon erős utánérzés :)) az alábbi ikonikus KD nóta főriffjéről!

http://www.youtube.com/watch?v=MgJYzaXTrFU

Lehet, hogy eljárt Tiptonék felett is az idő?
Idézet
 
 
+4 #6 kamikaze 2014-05-03 13:26
Idézet - M:
Legenda ide vagy oda, ez a nóta rémgyenge lett szerintem.

Ráadásul ez a címadó tétel, akkor milyen lehet a többi? Kb. az a szint, mintha a Manowar játszana egy régebbi (kiadatlan) Judas nótát! Halfordéktól ez viszont nagyon karcsú, így nem szabadna befejezni egy pályafutást. Valamint a hangzás is tizenkettő egy tucat, mintha visszaléptek volna vagy 30 évet. Biztonsági játék, semmi izgalommal, inkább unalmas. Rossz előérzetem van, ez a felvezetés inkább lelombozó, mint reménykeltő.
Idézet
 
 
+3 #5 pumpika666 2014-05-03 10:58
az gondolom természetes, hogy az összes bónuszdal nem lesz begyűjthető 1 db lemezen :(
imádom, hogy pár éve, mióta nekiálltak sírni a kiadók a vásárlások visszaesése miatt, elkezdték szopatni a kevés megmaradt lemezvásárlót ilyen-olyan verziókkal
judas-fanként persze alap hogy megveszem, de hogy csak egy verziót fogok megvenni az tuti
gondolom a magasabb jövedelmű embereknek nem okoz gondot 2-3 verzió begyűjtése, de nekem igen
Idézet
 
 
+7 #4 M 2014-05-03 10:14
Legenda ide vagy oda, ez a nóta rémgyenge lett szerintem.
Idézet
 
 
#3 Khold 2014-05-03 09:26
Remélem, hogy nem kell csalódnom bennük. Ha olyan kemény lesz, mint a Painkiller, vagy a Jugulator, akkor dobok egy hátast :-)

Halford csinálhatna egy Fight kaliberű zenekart is, jól állt neki az a Thrash/Heavy Metal ötvözet.
Idézet
 
 
+3 #2 BSND 2014-05-03 08:41
Ritka érdektelenek a számcímek, ráadásul vagy a fele olyan, hogy más bandának már volt ilyen száma. Jó, most csak kötözködöm, igazából jó lesz ez szerintem (a Nostradamusnál tuti jobb lesz), csak ismeritek azt az érzést, amikor ránézel a számcímekre, és már azok is érdekesnek tűnnek, kíváncsi vagy, hogy egy-egy fasza című szám milyen lehet. Na, ezt itt nem érzem.
Idézet
 
 
+1 #1 kmaker 2014-05-03 07:42
Halford még pár éve beszélt valamilyen dalról, aminek a Keep the fight, vagy mi volt a címe, azt sajnos nem látom a számlistán, lehet, hogy csak a címét változtatták, vagy nem kerül fel.
Amúgy személy szerint inkább annak örülnék, ha ők is 2 évente adnának ki lemezt, mint pl a Saxon, nem pedig hat évente, de akkor aztán rápakolnak egyből 18 dalt, ha lúd legyen kövér alapon.
Persze, most, hogy megjelenik a lemez, már butaság ilyeneket gondolni. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.