Shock!

május 23.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jon Bon Jovi: „Steve Jobs személyesen felelős a zeneipar haláláért”

Jon Bon Jovi a zenészek többségével ellentétben érdekes módon nem az illegális letöltéseket hibáztatja a továbbra is meredeken zuhanó lemezeladásokért, hanem a zenehallgatás élményének tönkretételét veti az Apple-főnök Steve Jobs szemére egy friss interjúban. Jon szerint az iTunes és az iPod egyszerűen elveszi a hallgatótól az igazi élvezetet.

„A mai srácok életéből teljesen hiányzik azt az élmény, hogy felrakják a fülest, felnyomják a hangerőt tízesre, becsukják a szemüket, és a borítót szorongatva elvesznek egy albumban", nyilatkozta Jon Bon Jovi a Sunday Timesnak. „Nem élik meg azt a csodát, amikor a saját pénzedből például pusztán a borító alapján megvásárolsz egy albumot, miközben fogalmad sincs róla, hogy szól, csak nézed a képeket, és azok alapján elképzeled. Pedig ezek varázslatos dolgok... Utálom, hogy amit mondok, az úgy hangzik, mint valami vénember dumája, de hát az vagyok, úgyhogy mindenki jegyezze meg a szavaimat: egy generáció múlva az emberek csak lesnek majd, hogy mi történt. Steve Jobs ugyanis egyszerűen megölte a zeneipart."

A Bon Jovi – a hasonló nagy nevekkel együtt – egyelőre jó helyzetben van, hiszen még legutóbbi lemezük, a 2009 novemberében kiadott The Circle is több mint 3 millió példányban kelt el világszerte a megjelenés óta. Ez ugyan elmarad a banda nagy sikerlemezeinek eredményeitől, de még a letöltögetős korszak előtt is komoly szám lett volna. Érdekesség, hogy idén február 24-én az iTunes online boltjából származő dalletöltések száma meghaladta a bűvös tízmilliárdos álomhatárt.

A Bon Jovi nyáron ismét Európában koncertezik, Magyarországhoz legközelebb Bécsben, az Ernst Happel Stadionban lehet őket elcsípni július 22-én.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.