Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

John Sykes és Mike Portnoy: Blue Murder 2.0?

Mike Portnoy nem lankad: habár új bandája, az Adrenaline Mob épp fullosan beindulóban van, és közben Neal Morse-szal is dolgozik, a Dream Theater egykori dobosa még egy új projektet hozott össze. Társa ezúttal nem más, mint John Sykes, a Thin Lizzy, a Whitesnake és a Blue Murder egykori gitárosa.

Portnoy, Sykes és egy egyelőre meg nem nevezett basszusgitáros jelenleg egy Los Angeles-i stúdióban zenélnek. Mike az egyik készülő dalt Led Zeppelin, Black Sabbath lüktetésű szerzeményként, egy másikat „Pink Floyd találkozik a Deep Purple-lel" típusúként jellemzett. „Némi komoly old school klasszikus rock", tette hozzá a dobos. Eddie Trunk, a VH1 That Metal Show műsorának házigazdája már hallotta a formáció demóját, és lenyűgözte őt az eredmény. „Mintha a Blue Murder és a Whitesnake 1987 lemezének egyfajta gyilkos találkozása lenne. Lenyűgöző!", írta Trunk a Twitteren. Szintén az ő értesülése, hogy a trió a koncerteken Blue Murder dalokat is játszik majd.

John Sykes 2009-ben lépett ki a Thin Lizzyből, hogy ismét a saját dolgaira koncentráljon. Azóta terjengtek pletykák egy esetleges harmadik Blue Murder lemezről, de mindezidáig egyik értesülés sem bizonyosult valósnak.

Mike és John zenekarának egyelőre nincs neve.

 

Hozzászólások 

 
#3 kamikaze 2011-07-26 10:40
Gondoltam én is, hogy Tony Franklin esetleg számításba jöhetne, mert az első Blue Murder-en zseniális dolgokat művelt. De akkor az már tényleg reunion lenne, és Appice-t nem lehetne kihagyni. Másrészt nem vagyok képben vele kapcsolatban, hogy az utóbbi években miket csinált, fazonilag hogy néz ki, stb.. Elvesztettem szem elől teljesen. Utoljára a Sportcsarnokbel i Whitesnake-ben mutatkozott, azóta nem ugrik be semmi róla. Így viszont, teljesen új csapattal még bárki jöhet, mert úgy gondolom, hogy Sykes (nagyon helyesen) nem nosztalgiázni akar. Mendozát azért említettem, mert vele jóban lehet John, sokat dolgoztak együtt. És ha lúd, legyen kövér, bizony egy ritmusgitárost is el tudnék képzelni a csapatba, hogy még töményebb legyen élőben a hangzás! Persze ez már tényleg csak álom, mert az még jobban megnövelné a költségeket, főleg ha koncertezni is akarnak, nem csak egy stúdió projekt az egész (mint pl. a Shadow Gallery).
Idézet
 
 
#2 Draveczki-Ury Ádám 2011-07-26 09:30
Nálam is az év egyik híre. Basszuson Tony Franklinre szavaznék, de Mendoza is jöhet. ;)
Idézet
 
 
+1 #1 kamikaze 2011-07-26 09:08
Vazze! Nálam eddig idén ez az egyik legnagyobb hír, mindenképpen dobogós! Reméltem, hogy Sykes a Thin Lizzyből 2 éve történt kilépése után végre aktivizálja magát, de erre azért nem számítottam. Az utolsó információt vele kapcsolatban C. Appice-től olvastam a Hammerben, aki szerint esélytelen a Blue Murder összehozása, mert gazdaságilag egyszerűen nem érné meg. Azért titokban reménykedtem, hogy mégis összejön valami, csak legfeljebb nem vele, hanem más - fiatalabb - zenészekkel. Erre tessék, itt az új supergroup alapja. A bass poszton jó volna Mendoza is, bár egy friss, ismeretlen, ám nagyon technikás arc is jöhetne. Természetesen csak olyan, aki énekelni is tud, hogy vokálozásban, de akár szólóban is erősítse a csapatot. De még jobb lenne egy rendes szólóénekes, olyan Ray Gillen, fiatal Mike Vescera, Oni Logan kaliberű, hogy Sykes élőben még jobban tudjon koncentrálni a gitárra. Mert abban egykor Gary Moore-nak nagyon igaza volt, hogy más dolog a stúdióban felénekelni egy lemezt, és megint más egy koncerten gitározás mellett ugyanezt csinálni, főleg egy turnén. Portnoy érdekes lesz ilyen közegben, de nagyon tud dobolni, úgyhogy vele ilyen szempontból nem lehet baj. Az más kérdés, hogy lehet ebből egy rendes zenekar, de manapság már lassan az ilyen jobb projekteknek is örülni kell. Persze csak ha valóban jó zenét csinálnak majd, de ez itt szerintem nem kérdés.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.