Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Jim volt a kötekedő arc a csapatban, de azt akartam, hogy itt legyen velünk”

Már csak napok kérdése, és hivatalosan is megjelenik a Faith No More új lemeze, a Sol Invictus, amelyről természetesen máris nagyban folynak a viták. Ezekben rendszeresen felmerül, hogy vajon helyes volt-e Jim Martin gitáros nélkül nekifogni egy új albumnak, aki az Angel Dust lemez után, meglehetősen ocsmány körülmények között távozott a zenekarból, de Billy Gould szerint ez valójában nem kérdés.

„Beszéltünk vele, és nagyon furcsa volt ez a beszélgetés”, idézte fel Martin (igen, a képen ő van, most így néz ki) visszahívásának körülményeit Billy Gould a Rolling Stone-nak. „Azt mondta, benne van, nem csinál belőle érzelmi kérdést. Arra is azt mondta, hogy nem gond, amikor jeleztük: vannak olyan dalaink is, amiket a távozása után írtunk. Szóval a felszínen minden nagyszerűnek tűnt, de valahogy mégsem éreztük igazán helyesnek. Rossz viszonyban váltunk el annak idején, de azóta eltelt több mint húsz év, mi pedig megkérdeztük magunktól: tényleg még ebbe a törékeny ügybe is plusz energiát akarunk fektetni, amikor fogalmunk sincs róla, mi sülhet ki belőle? És végül azt mondtuk, inkább nem, mert egyszerűen nem éreztük helyesnek a dolgot.”

Roddy Bottum billentyűs korábban a Noiseynak szintén megerősítette: valóban megkeresték Martint, amikor évekkel ezelőtt összeálltak. „Persze, hogy felvettük vele a kapcsolatot. Én konkrétan úgy gondoltam, nem is csinálhatnánk meg nélküle ezt az egészet, nincs az az isten… Úgy gondolom, mindannyiunknak ez volt a kiindulópontja, még ha egyesekben határozottabban alakult ki ez a meggyőződés, mint másokban. Jim volt annak idején a kötekedő arc a csapatban, de én ettől függetlenül is nagyon szerettem őt, szóval azt akartam, hogy itt legyen velünk. Szerintem őt is érdekelte a dolog, de ugyanakkor rengeteg harag halmozódott fel benne amiatt, ahogyan annak idején elváltunk. Nehéz lett volna neki visszatérnie közénk, és emiatt belehelyezkedett egy már-már önsorsrontó alapállásba, még ha mindezt tudat alatt tette is. Annyira haragudott ránk a régi dolgok miatt, hogy bemászott a csigaházába, és nem is jött ki onnan. Ami szerintem szégyen, én legalábbis így látom.”

„2008-ban egy ideig rendszeresen kaptam róla információkat, hogy a zenekar egy újjáalakuló turné dátumait, fesztiválokat, európai bulikat köt le”, mondta a témáról pár évvel ezelőtt maga Martin. „Tájékoztattak erről, és igen, a promoterek az eredeti felállásról beszéltek. 2009 februárjában Roddy felhívott, és elmondta, hogy elkezdtek gondolkodni a dolgon, és csak azt akarja kipuhatolni, én mit gondolok erről az egészről. Igent mondtam, érdekelt a dolog. Azt is közöltem vele, hogy tudok a már lekötött turnéról, hogy már a bejelentés előtt állnak, és már csak alá kell írni a konkrét megállapodásokat. Mondtam, hogy küldje át a papírokat, átnézem őket, és elkezdtem a menedzsmentnél is érdeklődni a paraméterek felől. Pár nappal később a menedzsmenttel sikerült beszélnem, és tőlük tudtam meg, hogy mást választottak helyettem. Tudom, hogy ez fura, de úgy éreztem, semmiből sem maradtam ki, egyszerűen csak így alakult. Hogy elejét vegyem mindenféle ostoba téves információnak, a hivatalos bejelentés előtt néhány nappal kiadtam egy közleményt, hogy nem veszek részt a reunion turnéban."

 

Hozzászólások 

 
-1 #2 Marci 2015-05-16 15:49
Idézet - tripty kohn:
On :Mondjuk azóta nem is sikerült a hiányát pótolniuk, ballada-merengés ész nélkül....Surprise! You're Dead! Az új lemez pedig gyakorlatilag egy kupac... ezért kár volt ennyit várni.... Off.


Digging the Grave.
Idézet
 
 
-1 #1 tripty kohn 2015-05-16 15:28
On :Mondjuk azóta nem is sikerült a hiányát pótolniuk, ballada-merengés ész nélkül....Surprise! You're Dead! Az új lemez pedig gyakorlatilag egy kupac... ezért kár volt ennyit várni.... Off.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.