Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Itt nem lesznek hat hónapos turnék”

0907mattbarlowA napokban jelent meg a Nuclear Blast gondozásában az Ashes Of Ares első lemeze. A csapatban az Iced Earth egykori torka, Matthew Barlow énekes egyesítette erőit a szintén volt Iced Earth tag Freddie Vidalesszel és a Nevermore ex-dobosával, Van Williamsszel. A zenekar mindenképpen normális működést tervez, ám Barlow egyértelművé tette: monstre turnézás nem várható tőlük.

„A kiindulópont eleve az volt, hogy nem fogunk folyamatosan turnézni”, magyarázta Matt a DeadRhetoricnak. „Freddie képzett mérnök, egy csomó mindent meg tud csinálni a laptopjával, de ettől még személyesen is elérhetőnek kell lennie. Van pedig újdonsült apa, de ugyanígy grafikai munkákból él, az én melómról pedig mindenki tud. A legutolsó Iced Earth lemezemmel többet turnéztam, mint előtte bármelyikkel. Ettől még el tudtam látni a rendőri munkámat, de a dolog rengeteget vett el a családommal töltött időmből. Van egy ötéves és egy hétéves gyermekem, és nagyon nehéz tőlük távol lenni ilyen hosszú szakszokra. Ez nem egy olyan áldozat, amit meg szeretnék hozni, noha természetesen elfogadom, ha valaki így tesz. Manapság folyamatosan turnéznod kell, ha főállású zenészként túl akarsz élni, én azonban nem szorulok rá erre, és ahogy nézem, az emberek is elfogadják ezt. Amíg jó produkciókat hozok ki, amit a rajongók is meg akarnak hallgatni, minden rendben van. Annyit turnézunk majd, amennyit csak tudunk, de biztosan nem úgy, mint az Iced Earth. Szóval hat hónapos turnék nem lesznek.”

Barlow több friss nyilatkozatában is kiemelte, hogy az Ashes Of Ares az első zenekara, ahol tulajdonképpen ő a főnök, hiszen az Iced Earthben Jon Schaffer dönt mindenről, a Pyramaze-be pedig szintén utólag érkezett. „Ez az első eset, hogy kreatív szempontból teljes ellenőrzést gyakorlok mind a szövegek, mind az énektémák felett. Ez nagy dolog számomra, és óriási előrelépés, de Freddie nélkül azért eléggé más lenne, hiszen a zenei alapok 99,9 százaléka tőle jött. De ettől még közös munkáról van szó. Van pedig megkapta az ötleteinket, és megírta hozzá azokat az iszonyat jó dobtémákat, amik nekünk eszünkbe sem jutottak volna, alaposan megváltoztatva ezzel a dalok dinamikáját. Mind nagyon büszkék vagyunk a lemezre.”

Az Ashes Of Ares a lemez fogadtatásától függően koncertezik majd, a jövő évi fesztiválszezonban pedig szinte biztosan lehet majd velük találkozni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.