Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét teljes az At The Gates felállása

Megtalálta új gitárosát az At The Gates. A zenekarban Jonas Stålhammar került Anders Björler megüresedett helyére, és már vele kezdik meg novemberben a következő album stúdiómunkálatait.

0911atg

Márciusban távozott az At The Gates soraiból Anders Björler gitáros, a csapat pedig most bejelentette, hogy megtalálta a helyére az új embert Jonas Stålhammar személyében (a képen jobbról a második). Jonas régi barát, a ’80-as évek vége óta ismeri a tagokat: pedigréjében olyan nevek találhatók, mint a The Crown, a Bombs Of Hades vagy a Crippled Black Phoenix, a legközvetlenebb kapcsolódási pontot pedig a The Lurking Fear jelentette, ahol az utóbbi időben konkrétan együtt is zenélt Tompa Lindberggel és Adrian Erlandssonnal. „Olyasvalakit kerestünk, aki ugyanazokkal a gyökerekkel rendelkezik, mint mi, ugyanazt az ösvényt járta be, vagyis aki egyformán érti az Autopsy és a King Crimson nagyszerűségét”, mondja a zenekar. „Természetesen az is alapvető volt, hogy az új ember zeneileg is képes legyen Anders örökébe lépni. Olyan embert akartunk, aki mélyen átérzi, miről szól az At The Gates, és kreatív értelemben is hozzá tud járulni a zenekarhoz.”

Jonas Stålhammar teljes jogú tagként csatlakozott az At The Gates legénységéhez, és már a novembertől januárig tartó stúdiómunkálatokon is részt vesz velük. Ennek során természetesen a 2014-es At War With Reality folytatását rögzítik majd, amelyhez már tizenegy dal készen is áll. A csapat klasszikusan At The Gates-ízű anyagot ígér, amely egyben az eddigi legátfogóbb jellegű munkájuk is lesz.

Tompával készített aktuális interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#3 19EmpEroR75 2017-09-12 08:18
lemaradt: Anders kilépésekor úgy emlékszem, három dal volt készen, a maradékot azóta írták. Hát, érdekes egy albumnak ígérkezik. (bár az is igaz, hogy az At War With Reality kapcsán is megoszlottak a vélemények, hogy a visszatérő lemez felér-e a klasszikusok színvonalához, pedig akkor Anders még a banda tagja volt)
Idézet
 
 
+2 #2 19EmpEroR75 2017-09-12 07:44
bjorn: Teljes mértékben egyetértek, szinte mindent leírtál, amitől én is parázom. De azért valljuk be, baromi nehéz dolguk volt. Az ATG zenei része pont Anders miatt volt mindig is olyan, amilyen. Viszont legalább nem "külsős"-t vettek be, hanem olyat, akit tényleg ismernek. Tompa meg együtt dolgozott Stålhammarrel a The Lurking Fear debütalbumán. Az biztos, Stålhammar nem egy Anders, ez tény, viszont az új anyag gerince már megvan (11 dal, ahogy a cikket olvasom). A kérdés számomra az, hogy Stålhammar karcosabb, vadabb (és kevésbé kifinomultabb) stílusában hogyan szólalnak meg majd az új album dalai, illetve milyen albumok lesznek, ha lesznek még, amikor Stålhammar már a dalírás kezdetétől jelen lesz.
Én azt mondom, várjuk ki, mi sül ki ebből (mást úgysem tehetünk). Az aggodalmadat mindenesetre osztom.
Idézet
 
 
+3 #1 bjorn 2017-09-12 07:13
Annak ellenere, hogy a The Haunted-ben sikeresen potoltak Anderst, ettol nagyon fazom:
1. Az At The Gates szinte 1:1-ben rola Andersrol szolt. Jonas is irt par szamot, de az utolso 3 lemez tulnyomo tobbsege, es a tipikus ATG hangulat, meghat azok a szolok, azok mind Anders nevehez fuzodnek. Mig a The Hauntedben mindig 3-4 dalszerzo volt.
2. A Jonas Stålhammar fele The Crown cuccok nem eppen klasszikusok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.