Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét mozgásba lendül a Sing Sing

0415singMárciusban némileg módosult felállásban, de végül hivatalosan is újjáalakult a Sing Sing, a '90-es évek első felének egyik legnépszerűbb magyar hard rock zenekara. A csapatnak immáron friss zenekari fotója is készült.

A Sing Sing 2013-as inkarnációjában Lévai Hangyássy László basszer, Csarnoki Antal gitáros és Váry „Marci" Zoltán gitáros képviseli a banda utolsó felállását – mint az köztudott, Marci annak idején dobolt a csapatban, de a KISS Forever Bandben énekel és gitározik, így semmilyen szempontból sem tekinthető meglepőnek a jelenleg vállalt szerepe. Pláne, hogy a dobos az a Boros „Pöpi" Péter, aki annak idején, még Marci előtt a Sing Sing főállású ütőse volt, csak aztán a sorkatonai szolgálat közbeszólt... Vagyis a hangszeres szekció teljes egészében veteránnak tekinthető, az énekes pedig egy régi barát, Sipos Tamás, akit az Irigy Hónaljmirigyből lehet ismerni.

A mostani bandából tehát az Abaházi fivérek hiányoznak: Abaházi „Cerka" Zoltán gitáros másfél évtizede a Hit Gyülekezetének tagja, Abaházi Csaba énekes pedig ismert rádiós műsorvezető. A Sing Sing 2011 júliusára meghirdetett egy bulit Cerka nélkül, de ezt leszámítva a régi tagsággal, ám ezt végül – Csaba kihátrálása miatt – le kellett fújniuk. A banda egyelőre még nem kötött le koncerteket, és nem is ígérnek olyan pörgést, mint annak idején, de mindenképpen együtt akarnak zenélni.

A Sing Sing a '80-as és a '90-es évek fordulóján jött létre a Magazin romjain, debütáló lemezük, az Életfogytig Rock'N'Roll 1990-ben került a boltokba. A zenekar a súlyosabb stílusokban utazó akkori hazai élvonal nagyrészétől eltérően a dallamos amerikai vonalon mozgott, így űrt töltöttek be a magyar piacon, és hamar befutottak. Ezt követően az 1999-es feloszlásig még öt további stúdióalbumot jelentettek meg, a legnépszerűbb felállás Váry Marci belépésével szilárdult meg a második anyag után. A csapat az 1993-as Bűn az élettel ért fel a csúcsra, amely a Halál a májra! dal slágerré válását követően közel 50 ezer példányban talált gazdára. Az utolsó album, az 1998-as Sztrájk már egy lazább, akusztikusabb irányt képviselt, majd nem sokkal később Cerka távozott a fedélzetről, és néhány hónappal később, 1999 tavaszán fel is oszlottak. Csarnoki Anti és pár zenészbarátja – így Tobola Csaba, a Sing ősdobosa, illetve a legutolsó pár hónap gitárosa, Jung Norbert – az utóbbi években egy Sing Sing + nevű tribute formációval játszotta a régi dalokat.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.