Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét együtt állt a színpadon az ős-Sepultura háromnegyede

Otthon, a brazíliai Belo Horizontében, a Sepultura szülővárosában évtizedek óta először ismét egy színpadon állt Max Cavalera, Igor Cavalera és a brazil metal legenda első szólógitárosa, Jairo „T” Guedz. Jairo november 16-án csatlakozott a deszkákon a Cavalera Conspiracyhez, hogy eljátssza velük a Troops Of Doomot, aminek annak idején ő is társszerzője volt.

Jairo (a képen Max oldalán) egy évvel a Sepultura alapítása után, 1985-ben csatlakozott a Cavalera testvérekhez, illetve Paulo Xistopinto Jr. basszusgitároshoz, és ő játszott a banda első két kiadványán, az 1985-ös Bestial Devastation EP-n és az 1986-os Morbid Visions lemezen. Helyét nem sokkal később Andreas Kisser vette át, így a zenekart a térképen megindító 1987-es Schizophrenián Jairo már nem szerepelt. A november 16-ai közös fellépés alább megtekinthető.

Max Cavalera korábban többször is kifejtette: ha valaha is összeállna a Sepultura régi leosztása, egy olyan turnét tudna elképzelni, amin nem egyedül a klasszikus felállás van ott, hanem a jelenlegi és a régi tagok, így Jairo is. Ez azonban a közeljövőben nem valószínű. „Ha meg kell történnie az újjáalakulásnak, meg fog történni. Most éppen úgy érzem, nem fog megtörténni. Nem számítok rá. Ha mégis összejön, tök jó, nagyon szívesen megcsinálnám. De ha nem, elégedett vagyok a Soulfly-jal, a Cavalera Conspiracyvel és a Greg Puciatóval közös projektemmel – így is tele van a tányérom", mondta tavasszal egy interjúban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.