Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ismét egyből éreztük azt a bizonyos varázslatos összhangot”

Meghallgatható a Mr. Big új lemezének címadó szerzeménye. A Defying Gravity a tervezettnél kicsit később, július 21-én, azaz jövő pénteken kerül a boltokba.

0523mrbig

Defying Gravity címmel jelenik meg július 21-én, a Frontiers gondozásában a Mr. Big új albuma. Az album már a harmadik lesz a sorban a zenekar újjáalakulása óta a What If… és a …The Stories We Could Tell óta. A producer ezúttal az a Kevin Elson volt, akivel a csapat annak idején első négy albumát is rögzítette, és mindössze hat nap alatt, szinte teljesen élőben rántották fel a dalokat. Újdonságot jelent ugyanakkor, hogy Pat Torpey dobos mellett a legutóbbi periódus koncertjein kisegítő Matt Starr játszott a lemezen. Torpey Parkinson-kórja miatt már a legutóbbi turnén is csak limitált formában vehetett részt.

„Nagyszerű volt az eredeti producerünkkel, Kevin Elsonnal visszatérni a stúdióba", mondja Paul Gilbert. „Vele rögzítettük az összes klasszikus albumunkat a '80-as és a '90-es években, és a Defying Gravityn is ismét egyből éreztük azt a bizonyos varázslatos összhangot. A lemezt pedig alapvetően élőben játszottuk fel. Az évek során minden lehetséges felvételi technikát kipróbáltunk már, de még mindig közösen, zenekarként játszani a legjobb ilyenkor. A gitárszólóim nagy részét is élőben, a csapattal közösen játszva rögzítettük. Elég keményen dolgoztam az utóbbi pár évben az improvizációimon, és ezen az anyagon ki is fizetődött most a dolog, akár a melodikusabb, akár az arcbőrt leolvasztó megoldásokat vesszük."

mrbig_cAz albumra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Open Your Eyes
02. Defying Gravity
03. Everybody Needs a Little Trouble
04. Damn I'm In Love Again
05. Mean To Me
06. Nothing Bad (About Feeling Good)
07. Forever And Back
08. She's All Coming Back To Me Now
09. 1992
10. Nothing At All
11. Be Kind

A már ismert 1992, Everybody Needs A Little Trouble, Mean To Me és Forever And Back mellett most a címadó számot is meg lehet hallgatni. A zenekar ősszel turnézik majd Európában a The Answer és a Faster Pussycat társaságában, magyar koncert ezúttal sajnos nem lesz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.